Bojani Gojković zlato i pehar za najbolju bokserku u Sarajevu

Crnogorska bokserka nadvisila sjajnu Irkinju Dženifer Lehajn, crnogorskoj selekciji pet medalja na međunarodnom turniru

5402 pregleda 3 komentar(a)
Foto: BSCG
Foto: BSCG

Najbolja crnogorska bokserka, Bojana Gojković, proglašena je za najbolju učesnicu međunarodnog turniru “Mustafa Hajrulovic Talijan” u Sarajevu.

Na turniru su učestvovali bokseri iz 14 zemalja, a naša selekcija je osvojila pet medalja - srebro Milorad Purić a bronze Stefan Savković, Petar Marčić i Edin Alković.

Gojković je u kategoriji do 54 kg, u finalu pobjedila Dženifer Lehajn iz Irske i proglašena je za najbolju bokserku turnira.

Purić je u kategoriji do 86 kg, u četvrtfinalu poijedio Remza Mustafića sa Kosova, zatim u polufinalu Muhameda Sulejmanija iz Jordana, dok je u finalu izgubio od Adela Alhindovija, takođe iz Jordana.

Marčić je u polufinalu iste kategorije izgubio od boksera iz Jordana koji je savladao i Purića u finalu.

Savković je u kategoriji do 71 kg , u četfrtfinalu pobijedio Sebastijana Nitu iz Rumunije, dok je u polufinalu izgubio od Zejda Ejaskisa iz Jordana koji je petoplasirani sa Svjetskog prvenstva iz prošle godine.

Đorđe Smolović je takođe nastupio u kategoriji do 71 kg i na svom prvom seniorskom turniru izgubio u četvrtfinalnom meču podjeljenom odlukom sudija od Vladislava Hotvata iz Slovačke. Tamara Radunović je u finalu trebalo da boksuje protiv Adriane Muhić iz Slovenije, međutim protivnica iz zdravstvenih razloga nije mogla da nastupi, pa su joj organizatori priredili revijalnu borbu protiv rivalke iz veće težinske kategroije, koju je Budvanka dobila.

Njoj je meč bio neophodan zbog porodiljskih pauza i šoka iz Engleske sa olimpijskog kvalifikacionog turnira na koji greškom bivšeg rukovodstva BSCG, nije bila prijavljena prije dviej godine

Edin Alković je u kategoriji do 63,5 kg u polufinalnom meču izgubio od Samuela Romana iz Rumunije.

Dimitrije Milić je u superteskoj kategoriji (+92 kg) u četvrfinalu izgubio od domaćeg boksera Juraja Solda.

"Turnir je bio od najvećeg značaja našim djevojkama Bojani i Tamari koje su osjetile ring pred seniorsko prvenstvo Evrope koje ih očekuje za 20 dana u Budvi. Momcima je ovo bila prva provjera forme poslije ljetnje pauze i pokazalo se na čemu treba raditi u narednom periodu.” kazao je selektor Nikola Ružić.

Bonus video: