Dobro predstavljanje crnogorskog tekbol dubla u Budimpešti

Marko Žarković i Andrija Jovanović izgubili su u meču za prolaz u osminu finala od mađarskog dubla Forgaš – Odnoga 2:0, po setovima 12:3, 12:6

4503 pregleda 0 komentar(a)
Marko Žarković, Foto: Tekbol savez Crne Gore
Marko Žarković, Foto: Tekbol savez Crne Gore

Tekbol reprezentacija Crne Gore ostvarila je dvije pobjede u tri meča grupne faze turnira „European Teqball Tour“ u Budimpešti.

Turnir je bio jedan od kvalifikacionih za Evropske igre u Krakovu naredne godine, na kojima će se prvi put naći tekbol.

Marko Žarković i Andrija Jovanović izgubili su u meču za prolaz u osminu finala od mađarskog dubla Forgaš – Odnoga 2:0, po setovima 12:3, 12:6.

Crnogorski dubl bio je bolji prethodno bolji od alžirsko–francuskog paras Lerit – Mateo, rezultatom 2:1 (12:11, 9:12, 12:7) i rumunskog Mate – Veras 2:0 (12:7, 12:3).

Prvog dana takmičenja, Žarković i Jovanović oprobali su se i u svojoj sporednoj disciplini, u singlu, i ostvarili po trijumf u grupi.

„Učešče na kvalifikacionom turniru u Budimpešti predstavlja veliko iskustvo za nas, jer smo imali priliku da igramo sa najboljim ekpama svijeta. Nažalost, dvije pobjede u grupi nisu bile dovoljne da prođemo dalje u dublu. Jednostavno, takav je sistem takmičenja, a Mađari su, objektivno, najkvalitetnija selekcija. Imali smo priliku da uživo gledamo vrhunske mečeve, koji će nam, sigurno je, mnogo značiti u narednim nastupima i turnirima“, kazao je Marko Žarković.

Do Evropskih igara u Krakovu, u junu 2023. godine, najbolja crnogorska ekipa, koja na klupskom nivou nastupa kao duo „Kurjaci“, imaće još tri kvalifikaciona turnira.

Sada Žarkovića i Jovanovića čekaju pripreme za prvi nastup crnogorske reprezetnacije na završnici velikog takmičenja - Svjetskog prvenstva u Nirnbergu, koje je na programu od 23. do 27. novembra.

Bonus video: