Sjutra finale manifestacije "PG ping pong - tenis stoni u tvojoj zoni'

Finalni turnir manifestacije "PG ping pong - tenis stoni u tvojoj zoni' odigraće se sjutra od 14 sati u "Bemax parku'" u Tološkoj šumi (Ulica Meše Selimovića)

2098 pregleda 1 komentar(a)
Organizatori zadovoljni odzivom i kvalitetom igara, Foto: STK Spin
Organizatori zadovoljni odzivom i kvalitetom igara, Foto: STK Spin

Finalni turnir manifestacije "Pg ping pong - tenis stoni u tvojoj zoni' odigraće se sjutra od 14 sati u "Bemax parku'" u Tološkoj šumi (Ulica Meše Selimovića).

Organzatori manifestacije su "Sekretarijat za kulturu i sport Glavnog grada, u saradnji sa podgoričkim STK Spin.

"U toku septembra održano je osam kvalifikacionih turnira, po četiri u muškoj i konkurenciji dama na četiri različite lokacije Glavnog grada, na kojima su instalirana po dva vanjska stola za stoni tenis. Interesovanje za ovaj događaj, koji se prvi put organizuje u našem gradu je bilo zaista veliko, što je signal da se radi o sportskoj manifestaciji koja ima potencijala da zaživi i postane tradicionalna. Ukupno se nadmetalo 64 takmičara i 40 takmičarki, među kojima je po 16 najboljih izborilo prolaz na završni turnir, koji će biti odigran u novom gradskom parku u Tološkoj šumi'', saopštili su organizatori.

Kvalifikacioni turniri su bili individualnog karaktera, dok će završni događaj biti timsko takmičenje.

"Formirano je osam ekipa, koje su voljom žrijeba sastavljene od po dva muškarca i dvije žene. Ekipe su podijeljene u dvije grupe, gdje će igrati po sistemu "svako sa svakim'', nakon čega će po dvije najbolje izboriti plasman u polufinale'', objasnili su organizatori.

U grupi A nadmetaće se ekipe Milenijum, Morača, Ribnica i Skaline, dok će grupu B činiti ekipe Duklja, Gorica, Ljubović i Sahat kula.

Svi takmičari ekipa koje izbore prolaz u polufinale od prijatelja manifestacije - "Profit app" dobiće na poklon po specijalni stonoteniski reket za vanjsku upotrebu, koji se koristi kao rekvizit za igru na turnirima "Pg ping pong-a'", dok će tri najbolje ekipe biti i finansijski nagrađene: pobjednici će osvojiti 500 eura, drugoplasirani tim 300, dok će ekipi sa najnižeg stepenika pobjedničkog postolja pripasti 200 eura.

Bonus video: