Crna Gora u znaku stonog tenisa punih osam dana

Najveća stonoteniska takmičenja ikad organizovana u Crnoj Gori počinju sjutra u kompleksu Verde, ulaz je slobodan u svih osam dana

8304 pregleda 1 komentar(a)
Jakša Krivokapić, iako godinu mlađi nastupa na oba turnira do 15 godina, Foto: Slaviša Živaljević
Jakša Krivokapić, iako godinu mlađi nastupa na oba turnira do 15 godina, Foto: Slaviša Živaljević

Najveća stonoteniska takmičenja ikad organizovana u Crnoj Gori počinju sjutra u kompleksu Verde. U organizaciji Stonoteniskog saveza Crne Gore, pod pkroviteljstvom Svjetske asociajcije - ITTF, od 2. do 4. oktobra održaće se WTT Youth Contender takmičenje, dok će se od 5. do 9. oktobra održati WTT Youth Star Contender.

Oba takmičenja bodovna su za svjetsku rang listu, a imajući u vidu da se u decembru održava Svjetsko prvenstvo za mlade, takmičenja u Podgorici dobijaju još veći značaj.

Crna Gora će na predstojećem WTT Youth Contender takmičenju, imati čak 18 predstavnika. Zahvaljujući tome što je STSCG preuzeo organizaciju ovakvog značajnog takmičenja, veliki broj mladih i perspektivnih takmičara imaće priliku da prvi put nastupa u dresu reprezentacije.

Crnu Goru na prvom takmičenju predstavljaće: Anastasija Vujović, Andrej Milošević, Anja Bajović, Antonije Slavković, Đorđe Rahović, Dunja Vlahović, Feđa Taljanović, Jakša Krivokapić, Kalina Božović, Katarina Franeta, Kristina Šebek, Lara Franeta, Matija Mališić, Mia Živanović, Milan Vučetić, Miloš Rahović, Stefan Radonjić i Suzana Milošević.

Mušku kadetsku reprezentaciju predvodiće Jakša Krivokapić i Stefan Radonjić, koji će nastupiti na oba WTT takmičenja.

"Iskreno, jako se radujemo predstojećim turnirima jer je prošlo više mjeseci od igranja posljednjeg. Nakon velikog rada na pripremama tokom prethodnog mjeseca, što u Slovačkoj kod našeg selektora, što u matičnim klubovima, ovaj turnir je mjesto gde bi trebalo da vidimo koliko smo realno podigli nivo igre i da li ima napredovanja u odnosu na Balkansko i Evropsko prvenstvo. Naravno da se svi nadamo najboljem, konkretno Jakša i ja mlađi smo godinu dana od kategorije u kojoj igramo, ali to do sada nije predstavljalo prepreku da se ostvari dobar rezultat, pa se nadam da neće ni sada“, izjavio je Stefan Radonjić.

Među iskusnijim takmičarima je Suzana Milošević, osvajačica bronzane medalje u dublu sa kadetskog Balkanskog prvenstva, koja će nastupiti u kategorijama U17 i U19.

"Za mene je velika čast učestvovati na ovako velikim takmičenjima, a naročito mi je drago što ćemo baš mi biti domaćini, to za mene znači jako mnogo. Ne sumnjam da to takođe misle i moji prijatelji iz reprezentacije koji će nastupiti na ovim turnirima“, istakla je Suzana.

Pored Suzane, Jakše i Stefana, na „Star“ Contender-u učestvovaće i kadetkinje Anastasija Vujović i Kristina Šebek, kao i juniori Andrej Milošević i Miloš Rahović.

Mlade takmičare vodiće selektori Saša Dragaš i Dijana Zonjić.

"Konkurencija na turnirima koji nam predstoje je izuzetno jaka, tako da se samo nadam kvalitetnoj igri i dobrim mečevima. Neočekivano u Podgoricu na turnir dolaze igrači iz Azije koja je poznata po najkvalitetnijim igračima na svijetu. Želim da se zahvalim Svjetskoj stonoteniskoj federaciji, jer nam je dala organizaciju ova dva turnira, što je velika stvar za razvoj samog stonog tenisa u Crnoj Gori. Pozivam publiku da dođe u što većem broju i bodri našu djecu, a prije svega, uživa u dobrom stonom tenisu.“

A ulaz je besplatan i gledaoci će moći da uživaju u navjerovatnoj klasi vodećih svjetskih sila, naročito u igrama stonotenisera u uzrastu do 19 godina.

"Izuzetno mi je drago što sam kao selektor reprezentacije imala mogućnost da selektujem veći broj igračica različitih starosnih kategorija. Izuzetno je važno da naše igračice i igrači odmjere snage sa svojim vršnjacima iz različitih zemalja svijeta, da na taj način osjete različite stilove igre i unaprijede svoju formu. Ono što je u ovom trenutku najvažnije je da se predstave u najboljem svjetlu, da pokažu koliko znaju, a rezultati će doći, jer sam sigurna da će na taj način stasati dobra generacija igrača i igračica“, kazala je Zonjić.

Tokom svih takmičarskih dana, mečevi će se odigravati od 9 do 21 sat. Ulaz je slobodan!

Bonus video: