Crnogorski ragbisti gostuju Srbiji

Muška seniorska reprezentacija prvi put od osnivanja igraće u višem rangu. Utakmica počinje u 14 časova na stadionu FK Rad

1924 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Ragbi savez Crne Gore
Foto: Ragbi savez Crne Gore

Muška ragbi reprezentacija Crne Gore sjutra počinje takmičenje u Konferenciji 2 Jug Evropskog kupa nacija, a prvi protivnik je Srbija.

Utakmica počinje u 14 časova na stadionu FK Rad - "Kralj Petar I" na Banjici.

Naša muška seniorska reprezentacija će prvi put od osnivanja igrati u višem rangu.

Kako su naveli iz Saveza, sigurno je da će ovo biti jedan od najvećih izazova u istoriji crnogorskog ragbija.

Pored favorita Srbije, rivali u grupi su još Turska i Bosna i Hercegovina. "Pod dirigentskom palicom novog selektora, Danijela Keserovića, naši momci su odradili dva pripremna kampa u predhodnom periodu u Baru i Podgorici. Selektor je odlučio da u ovom ciklusu u "vatru baci" mlade nade našeg ragbija koji će se boriti da svoje pojavljivanje u nacionalnom dresu iskoriste na što bolji način. Vođeni selektorom Keserovićem sa klupe i kapitenom Mijuškovićem na terenu, čini se da atmosfera u ekipi nikada nije bila bolja, a da motiva i želje neće faliti na osnovu pokazanog u pripremnom periodu. Napredak je pokazan u oba pravca igre, što će i biti na velikom testu na stadionu Kralja Petra I u Beogradu sjutra", rečeno je iz Ragbi saveza.

"Protivnik nije nepoznanica, iskusna reprezentacija sa velikom tradicijom u ovom sportu, te igračima koji su pronašli angažmane u inostranim klubovima u čijim zemljama se ragbi nalazi u grupi najpopularnijih sportova. Naši aduti su prije svega čvrsta odbrana, velika želja i motiv momaka da se nadigravaju sa iskusnijim protivnikom, te će sa sigurnošću beogradska publika uživati u dobroj utakmici", dodaje Ragbi savez.

Kako su naveli, Keserović je jedan od iskusnijih trenera na prostorima bivše Jugoslavije, koji veoma dobro poznaje prilike i pravce razvoja ragbija na Zapadnom Balkanu. "Svoju ragbi karijeru je započeo 1992. godine u ragbi klubu “Čelik” iz Zenice u kojem je prošao sve mlađe kategorije, a potom od 1998. godine bio dio seniorske ekipe koja u sezoni 2014/15 osvaja titulu u regionalnom takmičenju. Dugogodišnji je i član nacionalne selekcije Bosne i Hercegovine u verzijama ragbi 7 i ragbi 15. Nakon završetka igračke karijere radio je kao kordinator i tehnički direktor na poslovima u cilju razvoja ragbija, te sa mjesta selektora vodio nacionalni tim Bosne i Hercegovine U18. Danijel, takođe posjeduje internacionalno trenersko iskustvo, 2017. godine postaje trener austrijskog “Wien Stade”, te trener U17 selekcije Austrije. Svoj aganžman nastavio je i kao koordinator za ravoj ragbija u Dubrovniku i Splitu. U ime Ragbi saveza Crne Gore, želimo mu uspješnu sezonu na klupi muške seniorske reprezentacije. Nadamo se da ćemo se zajedno radovati uspjesima naše reprezentacije", naveli su iz RSCG.

Takođe, zahvalili su Ministarstvu sporta i mladih koje je omogućilo ragbi reprezentativcima da odrade pripremni period, kao i putovanje na utakmici protiv Srbije.

Naredni meč će Crna Gora igrati protiv BiH 29. oktobra u Baru, na stadionu Topolica.

Bonus video: