Preminuo grčki sportski heroj, krio je da je teško bolestan

"Sada kada čitate ovu moju objavu otišao sam na neko bolje mjesto. Već dvije godine sam imao rak za kojeg je devet od deset grčkih ljekara čulo prvi put. Moj doktor je pomjerio zemlju i nebo da me spasi", piše u objavi

5350 pregleda 5 komentar(a)
Aleksandros Nikolaidis, Foto: Printscreen
Aleksandros Nikolaidis, Foto: Printscreen

Čuveni tekvondista Aleksandros Nikolaidis, jedan od grčkih sportskih heroja, preminuo je u 42. godini.

Vijest o smrti objavljena je porukom na njegovom Tviter profilu.

"Sada kada čitate ovu moju objavu otišao sam na neko bolje mjesto. Već dvije godine sam imao rak za kojeg je devet od deset grčkih ljekara čulo prvi put. Moj doktor je pomjerio zemlju i nebo da me spasi", piše u objavi.

Nikolaidis je od javnosti krio da je teško bolestan.

"Nikada se nisam upitao zašto ja. Može se desiti svakom, ali ću opet reći da sam bio sreć, an čovjek. Ispunili su mi se snovi, bio sam toliko puta na podijumu i predsavljao sam svoju zemlju širom svijeta."

"Bio sam toliki srećnik da me voli najdivnija žena na svijetu, moj poklon od Boga. Ako je ovo trebalo da se desi u mojoj porodici bolje meni, nego mojoj djeci."

On je zatražio je da se njegove medalje osvojene na Olimpijskim igrama prodaju na aukciji te da se novac donira za pomoć djeci oboljeloj od raka.

Nikolaidis je učestvovao četiri puta na Olimpijskim igrama. U Atini 2004. i Pekingu 2008. godine osvojio je srebrne medalje, a nosio je grčku zastavu na Igrama u Londonu 2012. godine.

Prethodno je u Sidneju 2000. godine slomio nogu u borbi protiv Miltona Kastra.

Bonus video: