Bojana sjutra debituje protiv seniorki na najvećoj smotri

Crnogorska bokserka Bojana Gojković boriće se sjutra protiv Španjolke Marije del Karmen Madueno Konde, u osmini finala seniorskog šampionata Evrope u Budvi

1547 pregleda 2 komentar(a)
Bojana juri peto zlato u nizu, Foto: BK Budva
Bojana juri peto zlato u nizu, Foto: BK Budva

Crnogorska bokserka Bojana Gojković boriće se sjutra protiv Španjolke Marije del Karmen Madueno Konde, u osmini finala seniorskog šampionata Evrope u Budvi.

Gojković, koja će debitovati na seniorskom prvenstvu, nastupiće u kategoriji do 54 kilograma.

Članica Budve, koja ima 18 godina, četiri puta uzastopno bila je prvakinja Evrope. Ljetos je na Mediteranskim igrama u Oranu osvojila srebrnu medalju, a u finalnom meču izgubila je od zvanične svjetske prvakinje, Turkinje Hatidže Akbaš.

Gojković je, dan uoči debija u seniorskoj konkurenciji, kazala da joj je veliko zadovoljstvo što će na tako jakom takmičenju nastupiti u svom gradu i pred svojim navijačima.

Govoreći o protivnici ona je istakla da bez obzira na kvalitet Španjolke očekuje pobjedu i da će dati maksimum.

"Odgledala sam sa trenerom njene mečeve, da se što bolje pripremim i pružim maksimum. Spremna sam i očekujem pobjedu", rekla je Gojković.

Ona nije željela da komentariše žrijeb i činjenicu da bi pobjedom protiv Španjolke izborila meč za medalju.

"Nećemo da pričamo o tome, ništa unaprijed. Idemo korak po korak", kazala je Gojković.

Ona je istakla da joj podrška navijača mnogo znači.

"Veliki je adrenalin, publika mi daje snagu. Dobar je osjećaj kada su navijači uz vas", kazala je Gojković.

Druga crnogorska predstavnica Tamara Radunović na ring će u utorak.

Ona je voljom žrijeba izborila direktan plasman u četvrtfinale kategorije do 70 kilograma, a protivnica u meču za medalju biće joj Aleksandra Rapaić iz Srbije.

Prvi takmičarski dan šampionata u Budvi, koji je okupio 154 bokserke iz 30 država, bio je koban za nekoliko osvajačica medalja i prvakinja sa posljednjeg Svjetskog prvenstva.

Prvi dan obilježila je Grkinja Antonija Filipa Janakopulu, zlatna sa prošlogodišnjeg Evropskog prvenstva u boksu za mlade. Ona je na startu takmičenja u kategoriji do 54 kilograma, u najboljoj borbi dosadašnjeg dijela šampionata, eliminisala Engleskinju Čarli Sin Dejvis.

Najveće iznenađenje priredila je Poljakinja Viktorija Rogalinska koja je u istoj kategoriji eliminisala zvaničnu prvakinju Evrope i srebrnu sa šampionata svijeta, Rumunku Lakramioru Perijok.

Eliminisana je i Turkinja Hatidža Akbaš, zlatna sa EP za mlade u Poreču i Svjetskog prvenstva u Istanbulu, od Ukrajinke Anastasije Kovalčuk.

Šveđanka Agneš Aleksison, koja je osvojila nekoliko titula i medalja u posljednjih osam godina, bila je bolja od Ruskinje koja nastupa za Srbiju Natalije Šadrin u kategoriji do 60 kilograma.

Bonus video: