Rikardo: Potreban mi je odmor od Formule 1

"O tome sam razmišljao tokom ljetnje pauze. Želio sam da prođe još nekoliko trka, a što više vrijeme prolazi, sve više osjećam da mi je potreban odmor", rekao je Rikardo

2825 pregleda 1 komentar(a)
Danijel Rikardo, Foto: Shutterstock
Danijel Rikardo, Foto: Shutterstock

Vozač Meklarena Danijel Rikardo rekao je da to što nije pronašao novi angažman za narednu godinu, nije jedini razlog zbog kojeg neće biti u Formuli 1, već zato što mu je potreban odmor od sporta.

Rikardo, jedan od najpopularnijih i jedan od najbržih vozača u posljednjoj deceniji, potvrdio je tokom prethodnog trkačkog vikenda u Japanu da 2023. godine neće biti u Formuli 1, nakon što je Meklaren poslije loših nastupa australijskog vozača odlučio da na kraju sezone raskine ugovor.

"O tome sam razmišljao tokom ljetnje pauze. Želio sam da prođe još nekoliko trka, a što više vrijeme prolazi, sve više osjećam da mi je potreban odmor. A prilike... Nemam baš ništa u vidu sljedeće godine. Htio bih da napravim pauzu i malo se resetujem i u 2024. godini, možda se neke druge stvari otvore", rekao je Rikardo za Skaj.

On je naveo da mu je cilj da se 2024. godine vrati u Formulu 1 i da nije zainteresovan da sljedeće godine učestvuje u nekim drugim trkačkim serijama.

Rikardo planira da provede više vremena u rodnoj Australiji, ali i možda da bude dio Mercedesa kao rezervni vozač.

Mercedes je ostao bez rezervnog vozača pošto je Nik de Vris potpisao za Alfa Tauri za 2023. godine.

"Mislim da može biti boljih prilika u 2024. godini. Sigurno planiram da budem u Formuli 1", rekao je Rikardo.

Bonus video: