Medalja je osigurana, Budvanke sada ciljaju finala

Tamara Radunović boksuje deveti meč u programu od 14 sati, borba Bojane Gojković treća je u sesiji od 17.30 na Evropskom prvenstvu za seniorke

2684 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Bokserski klub Budva
Foto: Bokserski klub Budva

U Budvi, u svom gradu, crnogorske bokserke su ispisale najsvjetlije stranice “plemenite vještine” od obnove nezavisnosti - Tamara Radunović i Bojana Gojković obezbijedile su medalje na Evropskom prvenstvu za seniorke, a danas će se u Mediteranskom sportskom centru boriti za prolazak u finale.

Borba Radunovićeve u kategoriji do 70 kilograma, deveta je u popodnevnoj sesiji od 14 sati, dok će Bojana Gojković treća u ring u programu koji počinje od 17.30 sati (do 54 kg).

Tamara Radunović je nakon nekoliko propuštenih prilika i šampionata na kojima joj je izmicalo odličje i brojnih nepravdi ljubav prema boksu naplatila velikom medaljom, dok Gojkovićeva sa četiri evropska zlata, po dva u juniorkama i mladima, više nije najveća nada crnogorskog sporta, već velika uzdanica i dokazana klasa.

Gojkovićeva će nakon dvije efektne pobjede danas u ringu za protivnicu imati Jermenku Jekaterinu Sičevu.

- Svaka medalja je bitna, ali seniorska ima posebnu vrijednost i cijenu. Presrećna sam što sam za moj grad i Crnu Goru obezbijedila odličje u seniorskoj konkurenciji. Osjećala sam ogromnu podršku, energiju u ringu i srećna sam da sam uspjela da sprovedem dogovor sa trenerom Nikolom Ružićem i obradujem publiku - rekla je Bojana Gojković, najmlađa osvajačica medalje na Evropskom prvenstvu u Budvi.

Ona debituje na najvećoj smotri Starog kontinenta, ali je malo ko sumnjao da će to biti prepreka njenoj izvanrednoj klasi i talentu.

- Jermenka je sjajna bokserka, jako čvrsta i snažna, ali daću i posljednji atom snage da izborim finale - obećala je Bojana.

Radunovićeva u polusrednjoj takođe za protivnicu ima Jermenku - Ani Hovsepjan.

- Iskoristili smo dan pauze da se taktički pripremimo, jer smo prethodnih dana snimili rivalke naših bokserki. Kao ni pred šampionat, ništa neću da obećavam, samo znam da će kao i do sada obje da daju maksimum. Tamara je zasluženo došla do medalje, Bojana takođe, i ispisale su istoriju crnogorskog boksa, jer su to prve seniorske medalje našeg boksa od sticanja nezavisnosti. Prve ikada u ženskom boksu. Učinile su me neizmjerno ponosnim, jer sa dvije takmičarke imamo dva odličja na Evropskom prvenstvu - istakao je Nikola Ružić, trener i selektor naših reprezentativki.

Bonus video: