Najluđa opklada u istoriji: Uložio 10 miliona na klub za koji navija, još korak do basnoslovnog dobitka

"Jedino što mi dosadi u životu je stabilnost, volim sve ove velike opklade. Imam visoku toleranciju na rizik", rekao je on za ESPN

25901 pregleda 15 komentar(a)
Džim Mekingvejl, Foto: Printscreen
Džim Mekingvejl, Foto: Printscreen

Džim Mekingvejl, 71-godišnji biznismen iz SAD, vlasnik velikog lanca prodavnica namještaja, na korak je da postane dobitnik najveće opklade u istoriji sportskog klađenja u Americi.

On je prije pola godine uložio 10 miliona dolara da će bejzbol klub Hjuston Astrosi osvojiti MLB titulu – ukoliko se to dogodi, veliki navijač tog tima dobiće 75 miliona dolara, što će biti najveći “džekpot” u istoriji.

Ostao je još jedan korak – finale, u noći između petka i subote po našem vremenu, protiv Filadelfije Filisa.

Mekingvejl je poznat kao strastveni kladioničar, posebno na mečeve bejzbola, mada se “proslavio” i u košarci, jer je u aprilu dobio 10 miliona dolara na pobjedu Kanzasa u NCAA šampionatu.

Međutim, 10 miliona je prethodno izgubio kladivši se na Bengalse u duelu sa Remsima na Superboulu...

Već je jednom dobio novac na Hjuston Astrose, i to 2017. godine, kada su bili šampioni. Inkasirao je osam miliona dolara, postao slavna ličnost u Hjustonu, a klub ga je pozvao u goste prilikom posjete Bijeloj kući, predsjedniku Donaldu Trampu.

"Jedino što mi dosadi u životu je stabilnost, volim sve ove velike opklade. Imam visoku toleranciju na rizik", rekao je on za ESPN.

Mekingvejlovo bogatstvo se, inače, procjenjuje na 300 miliona dolara.

U danima dok se Astrosi spremaju za finale, Mekingvejl je spremio i posebne akcije za kupce u njegovim salonima namještaja – jedna od njih je da će oni koji kupe robu u vrijednosti od preko 5.000 dolara dobiti povraćaj novca i 5.000 dolara kao poklon ako Hjuston uzme titulu.

Bonus video: