Lalošević učestvovao na konferenciji ministara sporta u Antaliji

U delegaciji Crne Gore su bili i predsjednik COK-a Dušan Simonović i načelnik Odjeljenja za međunarodnu saradnju u oblasti sporta i mladih Miloš Lalević

2536 pregleda 8 komentar(a)
Foto: Ministarstvo sporta i mladih
Foto: Ministarstvo sporta i mladih

Ministar sporta i mladih Vasilije Lalošević učestvovao je na konferenciji ministara nadležnih za oblast sporta koju je organizovao Savjet Evrope - EPAS u turskom gradu Antaliji od 24-26. oktobra.

"Ovogodišnja ministarska konferencija organizovana je u saradnji sa Ministarstvom omladine i sporta Turske a teme su bile usmjerene na promociju inkluzivnih politika u sportu kao i razmatranju daljih pravaca razvoja sporta u kontekstu snažnije uloge u izgradnji zdravije i održivije budućnosti", saopšteno je iz Ministarstva.

Tokom trajanja konferencije organizovan je i susret ministara sporta i mladih Turske i Crne Gore, Mehmeta Muharema Kasapoglua i Vasilija Laloševića koji su zajednički istakli "važnost konkretizacije sporazuma o saradnji između dva ministarstva koji je potpisan u oktobru 2019.godine, kao i potrebu zajedničkog djelovanja na planu ostvarivanja ciljeva prezentovanih na ovogodišnjoj konferenciji."

Vasilije Lalošević
foto: Ministarstvo sporta i mladih

U delegaciji Crne Gore su bili i predsjednik COK-a Dušan Simonović i načelnik Odjeljenja za međunarodnu saradnju u oblasti sporta i mladih Miloš Lalević.

"Zajedno sa delegacijom Crne Gore konferenciji su prisustvovali i ambasador Crne Gore u Turskoj, NJ.E. Periša Kastratović i savjetnik u ambasadi Dragan Krivokapić koji su dali veliki doprinos organizaciji sastanaka sa turskim zvaničnicima", zaključeno je u saopštenju.

Bonus video: