Emre odbranio titulu najboljeg na svijetu

Junior Omladinca Saljiu četvrti je crnogorski karatista koji je osvojio dvije zlatne medalje na svjetskim prvenstvima, dvojica su njegovi klupski drugovi

1769 pregleda 0 komentar(a)
SDaljiu osvjava medalje u nizu, Foto: Privatni album
SDaljiu osvjava medalje u nizu, Foto: Privatni album

Crnogorski karatista Emre Saljiu osvojio je zlatnu medalju na Svjetskom prvenstvu za kadete, juniore i mlađe seniore u turskoj Konji!

Junior Omladinca savladao je večeras u finalnom meču kategorije do 76 kilograma Adina Saifa Faresa Banija iz Jordana sa čak 6:0.

On je četvrti crnogorski karatista sa titulom prvaka svijeta u nezavisnoj Crnoj Gori, nakon Danila Lučića (Onogošt), Marija Hodžića i Bojana Boškovića (Omladinac), koji je dva puta bio šampion.

Saljiu je na putu do finala eliminisao Alesandra Bjađonija iz Južnoafričke Republike 2:0, Jusufa Faraga iz Egipta 3:2, Frančeska Hesusa Garsiju iz Meksika 6:0, Kemala Nezirića iz Bosne i Hercegovine 1:0 i u polufinalu sudijskim izjašnjavanjem Vedija Sašuija iz Maroka (0:0).

Saljiu je sredinom juna bio bronzani na Evropskom prvenstvu u Pragu. U karijeri ima i bronzano odličje u kadetskoj konkrenciji, sa šampionata Evrope u Budimpešti 2020. godine.

Uspješan dan crnogorskog karatea upotpunila je kadetkinja Jovana Damjanović osvajanjem bronzanog odličja, u kategoriji do 54 kilograma. Ona je u meču za treće mjesto pobijedila Njemicu Aleksandru Volf - 6:1.

Damjanović je u četvrtak na startu takmičenja pobijedila Italijanku Siriju Lućani 4:0, dok je u drugom kolu poražena od Maise Ksantini iz Tunisa 2:0, koja je plasmanom u finale povukla u repasaž.

U repasažu kadetkinja Omladinca eliminisala je Korinu Klarić iz Hrvatske 4:1, Dou El Mačuut iz Maroka 1:0 i Lajal Aljarah iz Jordana 3:0 i izborila meč za medalju.

Bez medalje završio je nastup junior Ognjen Bjelajac, koji je u meču za treće mjesto u kategoriji do 61 kilogram poražen od Luke Pejića iz Bosne i Hercegovine. Presudio je senšu, odnosno prvi osvojeni poen Pejića u meću završenom remijem

Za medalje sjutra će se boriti mlađi seniori Nemanja Mikulić i Milena Jovanović.

Protivnik karatisti Bijele biće Mohamad Aljafari iz Jordana, dok će se članica Omladinca boriti sa Ivanom Perović iz Srbije.

Bonus video: