Ragbi klub Arsenal obilježio deset godina postojanja

Jubilej obilježen turnirom sa klubovima Kotor i Budućnost

1742 pregleda 1 komentar(a)
Zajednička fotografija učesnika turnira, Foto: Arsenal
Zajednička fotografija učesnika turnira, Foto: Arsenal

Najstariji ragbi klub u Crnoj Gori Arsenal iz Tivta obilježio je juče deset godina postojanja, prijateljskim turnirom na kojem su učestvovali klubovi Kotor i Budućnost iz Podgorice.

Prvi ragbi klub u Crnoj Gori osnovala je grupa momaka i djevojaka iz Tivta ali i stranaca koji su tada radili u Porto Montenegru i do sada opstaje zahvaljujući entuzijazmu i upornosti. Nakon njega osnovani su klubovi u Kotoru, Podgorici, Nikšiću, Baru i Cetinju.

"Arsenal je više puta bio državni prvak Crne Gore, vicešampion regionalne lige, osvajači brojnih turnira u zemlji i inostranstvu. Mislimo da je to najbolji pokazatelj uspješnosti ovog kluba. Možda smo mogli i više ali izostaje podrška institucija", kazao je predsjednik kluba Igor Adžaip.

Na turniru Arsenal je pobjedio Budućnost rezultatom 54:5, Kotor je bio bolji od Budućnosti 17:10, a na kraju je Arsenal dobio Kotor sa 36:17.

Trener Arsenala Mitar Bošković kazao je da je vidan napredak mlade ekipe Budućnosti, kao i da Kotoru nedostaje više mečeva da bi napredovali.

"Očekuje nas završnica domaćeg prvenstva da bi zaokružili jednu zanimljivu kalendarsku godinu. Nova sezona blkanske lige počinje na proljeće i mi ćemo ponovo biti učesnici. Pokušaćemo da dovedemo internacionalne trenere koji bi radili sa seniorima i mlađima kategorijama, ali nam je za to potrebna novčana podrška", kazao je Bošković.

Bonus video: