Rasel: Nevjerovatan osjećaj, hvala cijelom timu

Vozač Mercedesa slavio u Brazilu i došao do prve pobjede u karijeri

2712 pregleda 0 komentar(a)
Rasel, Foto: Reuters
Rasel, Foto: Reuters

Vozač Mercedesa Džordž Rasel rekao je večeras da je nevjerovatan osećaj pobijediti u trci Formule 1 i zahvalio se timu na prvom trijumfu u karijeri.ž

"Nevjerovatan osjećaj, veliko hvala cijelom timu što je ovo omogućio. Bio je to emocionalni ringišpil ove sezone i u ovoj trci. Imao sam kontrolu, Luis je bio veoma brz i kada sam vidio sigurnosno vozilo, mislio sam da će biti težak kraj, stavio me je pod veliki pritisak, ali srećan sam što sam pobijedio ovdije", rekao je Rasel, prenio je BBC.

Rasel je juče na stazi Interlagos bio najbrži i u sprint trci, što mu je donijelo i prvo startno mjesto. On je osvojio i dodatni bod u trci za Veliku nagradu Sao Paola, koji se dodjeljuje za najbrži krug.

Drugo mjesto zauzeo je njegov timski kolega Luis Hamilton. Sedmostruki svjetski šampion je čestitao Raselu na pobedi.

"Prvo velike čestitka Džordžu. Kakvu nevjerovatnu trku je odradio danas, odradio je nevjerovatne sprint kvalifikacije juče. On to zaista zaslužuje. Za moj tim u fabrici i ovdje, ovo je nevjerovatan rezultat, toliko smo se trudili da imamo i prvo i drugo mjesto. Zasluženo, veliko, veliko hvala", rekao je Hamilton.

U sedmom krugu Hamilton je imao kontakt sa dvostrukim uzastopnim svjetskim prvakom Maksom Ferstapenom iz Red Bula, zbog čega su obojica pali u plasmanu.

Ferstapen je kasnije kažnjen sa dodatnih pet sekundi, a Hamilton je kratko prokomentarisao incident - "šta da kažem, znate kako je sa Maksom".

Treće mjesto zauzeo je vozač Ferarija Karlos Sains, koji je istakao da je zadovoljan rezultatom.

"Imao sam dobru vožnju protiv Čeka na kraju (Serhio Peres - Red Bul), dobar je podijum pošto sam krenuo sa sedmog mjesta i možemo biti zadovoljni time", dodao je španski vozač.

Ferstapen je večeras završio na šestom mjestu, ali je ranije osigurao titulu i vodi sa 429 bodova.

Drugi je Šarl Lekler iz Ferarija sa 290 bodova, koliko ima i drugoplasirani Peres.

Posljednja trka ove sezone vozi se za nedjelju dana u Abu Dabiju.

Bonus video: