Crvena stijena osvajač prvenstva u ragbiju 7

Nakon završenog posljednjeg turnira Crvena stijena ima 18 bodova, Mornar iz Bara 14, Arsenal iz Tivta 6, Cetinje 4 i Budućnost iz Podgorice dva boda

2792 pregleda 5 komentar(a)
Foto: Goran Kapor
Foto: Goran Kapor

Ragbi klub "Crvena stijena" iz Podgorice osvajač je ovogodišnjeg prvenstva Crne Gore u olimpijskoj verziji ragbija 7, nakon što je za vikend održan završni turnir.

Prema ukupnom plasmanu Crvena stijena ima 18 bodova, Mornar iz Bara 14, Arsenal iz Tivta 6, Cetinje 4 i Budućnost iz Podgorice dva boda.

Na završnom turniru postignuti su sljedeći rezultati: Crvena stijena - Budućnost 34:0, Mornar - Arsenal 17:10, Mornar - Budućnost 17:7, Crvena stijena - Arsenal 17:10, Arsenal Budućnost 35:0 i u finalnoj utakmici Crvena stijena je savladala Mornar rezultatom 22:7.

Ekipu Budućnosti čine mladi igrači koji su sa igranjem ragbija većinom počeli ove godine, a na ovom turniru pokazali su znatan napredak u igri. Takođe znatno podmlađena bila je i ekipa Mornara, a i ostali timovi dali su šansu mlađim igračima.

Turnir je pratio i selektor crnogorske ragbi reprezentacije Danijel Keserović.

"Ono što je najbitnije jeste da ragbi u Crnoj Gori polako doživljava ekspanziju i da će u narednoj godini selektor moći da računa na neke nove igrače koji su juče dokazali, da i oni mogu da izbore svoje mjesto u nacionalnom timu", naveli su iz Ragbi saveza.

Sudije na turniru su bile britanac Brian Dixon, kao i domaće sudije Ivan Čolaković i Amina Tukić.

Bonus video: