Lalošević: Gojković i Radunović stekle pravo da od 35. godine primaju doživotnu mjesečnu sportsku naknadu

"Lalošević je odao veliko priznanje mladim bokserkama, te istakao da su bile dostojni reprezenti crnogorskog sporta u Budvi", saopšteno je iz Ministarstva

4318 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Ministarstvo sporta i mladih
Foto: Ministarstvo sporta i mladih

Ministar sporta i mladih, Vasilije Lalošević, ugostio je danas mlade crnogorske bokserke Bojanu Gojković i Tamaru Radunović, osvajačice medalja na Evropskom prvenstvu za seniorke u boksu u Budvi, Aleksandra Klemenka, predsjednika Bokserskog saveza Crne Gore i Davor Dokića, predsjednika bokserskog kluba "Budva".

"Lalošević je odao veliko priznanje mladim bokserkama, te istakao da su bile dostojni reprezenti crnogorskog sporta u Budvi", saopšteno je iz Ministarstva.

Lalošević je saopštio bokserkama Gojković i Radunović, da su ovim rezultatom stekle pravo da od 35. godine primaju doživotnu mjesečnu sportsku naknadu kao priznanje za ostvareni uspjeh.

Vasilije Lalošević
foto: Ministarstvo sporta i mladih

Predsjednik i mlade takmičarke upoznale su ministra sa pripremama za predolimpijski ciklus, kako bi se ostvarila norma za odlazak na Olimpijske igre, koje će se održati u Parizu 2024. godine.

"Bilo je riječi i o sportskoj infrastrukturi vezano za boks, te je konstatovano da i na tom polju ima mogućnosti za pomoć Ministarstva sporta i mladih i države, kako bi se mladim crnogorskim bokserima i bokserkama obezbijedili bolji uslovi za nesmetan razvoj", zaključeno je u saopštenju.