"Zlatni gong" pripao Stefanu Savkoviću

Crnogorski reprezentativac, uz zlatnu medalju, proglašen i najboljim bokserom međunarodnog turnira u Skoplju

3688 pregleda 2 komentar(a)
Savković je proglašen najboljim bokserom trodnevnog turnira u Skoplju, Foto: BSCG
Savković je proglašen najboljim bokserom trodnevnog turnira u Skoplju, Foto: BSCG

Crnogorskom reprezentativcu Stefanu Savkoviću pripao je 51. "Zlatni gong". Savković je pobijedio na međuanrodnom turniru u Skoplju u kategoriji do 71 kilogram.

Crnogorski tim predsatvljali su najbolji seniori a Savković je odluku žirija da ga proglasi najboljim bokserom turnira zaslužio pobjedama nad Kristijanim Mitevim iz Bugarske u polufinalu i Patriotiom Bahramijem sa Kosova u finalu.

Petar Marčić, u kategoriji do 80 kg, je nakon sjajne pobjede nad odličnim Aleksom Arturom iz Škotske u polufinalu, više nego spornim i čudnim odlukama u finalu izgubio od Dionisa Gašija sa Kosova, a Bokserski savez Cren Gore je zbog toga najavio žalbu Svjetskoj bokserskoj federaciji sa zahtjevom da se zabrani rad sudijama koje su učestvovale u takvim odlukama.

Petar Liješević, u kategoriji do 86 kg, u polufinalu je savladao Redisa Karaka iz Albanije, a izgubio je danas u finalu na poene u odličnom meču od šampiona Engleske, Džordža Krotija, i time osvojio srebrnu medalju.

"Mečevi ovog kvaliteta pokazuju da Liješević počinje da se prilagođava seniorskom boksu i da u 2023. godini od njega možemo očekivati željeni nivo forme", kazao je selektor crnogorskih boksera, Nikola Ružić.

Edin Alković, u kategoriji do 60 kg, izgubio je polufinalnu borbu od boksera iz Škotske, Nikolasa Devlina, pa je osvojio bronzanu medalju.

I Milorad Purić, u kategoriji do 86 kg, izgubio je polufinalnu borbu od šampiona Engleske, Džordža Krotija, pa se sa bronzanom medalčjom pridružio srebrnom Liješeviću an pobjedničkom postolju.

Na turniru je učestvovao i crnogorski sudija, Miloš Danilović.

Bonus video: