Ferstapen: Biće teško ponoviti ovakvu sezonu

Ferstapen je danas u Abu Dabiju slavio u posljednjoj ovosezonskoj trci šampionata Formule 1

1927 pregleda 1 komentar(a)
Ferstapen, Foto: Reuters
Ferstapen, Foto: Reuters

Vozač Red Bula Maks Ferstapen rekao je danas da je nevjerovatno zabilježiti 15. pobjedu u sezoni Formule 1, kao i da će to biti dobra motivacija za narednu godinu.

"Nevjerovatno je opet pobijediti ovdje. Ovo je 15. pobjeda u sezoni i to je nevjerovatno. Bilo je zadovoljstvo raditi sa timom i postići nešto ovako. Znam da će biti teško ponoviti, ali to je dobra motivacija da pokušamo da budemo ponovo dobri sljedeće godine", rekao je Ferstapen, preneio je BBC.

Ferstapen je danas u Abu Dabiju slavio u posljednjoj ovosezonskoj trci šampionata Formule 1.

On je ranije osigurao drugu uzastopnu titulu svjetskog prvaka. Prošle godine titulu je osvojio poslije kontroverzne pobjede u Abu Dabiju.

Do druge pozicije došao je vozač Ferarija Šarl Lekler, koji je tako postao svjetski vicešampion.

"Da, imao sam dobar osjećaj, bio sam 100 odsto siguran da to možemo. Imali smo savršenu trku za nas. Znao sam da je jedini način da pobijedimo Čeka (Serhio Peres), čuvanjem guma i strategijom", dodao je Lekler.

Treće mjesto pripalo je vozaču Red Bula Serhiju Peresu, koji je imao tri boda manje od drugoplasiranog Leklera u generalnom poretku.

"Tako je nekad. Sve može biti blizu. Na kraju dana moram biti srećan. Dao sam sve, kao ekipa dali smo sve od sebe kroz sezonu i siguran sam da ćemo se sljedeće godine vratiti jači", zaključio je Peres.

Ferstapen je na prvoj poziciji osvojio 454 boda, drugi je Lekler sa 308, a treći je Peres sa 305 bodova.

Nova sezona počinje početkom marta naredne godine trkom za Veliku nagradu Bahreina.

Bonus video: