Podnio ostavku: Binoto više nije direktor Ferarija

Ferari je sezonu završio sa 11 uzastopnih trka bez pobjede i posljednju titulu u plasmanu konstruktora osvojio je 2008. godine, dok je posljednji vozač sa titulom u Ferariju bio Kimi Raikonen godinu dana ranije

1281 pregleda 3 komentar(a)
Binoto, Foto: Shutterstock
Binoto, Foto: Shutterstock

Direktor ekipe Ferarija Matija Binoto podneo je danas ostavku na tu funkciju, nakon što je italijanski tim sezonu u Formuli 1 završio bez osvojene titule.

"Ferari saopštava da je prihvatio ostavku Matije Binota koji će 31. decembra napustiti poziciju direktora tima", navodi se u saopštenju.

Binoto (53) je na mjesto direktora tima od 2019. godine. Ove sezone Ferari je bio drugi u šampionatu konstruktora, a najbolji plasman u konkurenciji vozača ostvario je Šarl Lekler koji je takođe završio na drugom mjestu.

Ferari je sezonu završio sa 11 uzastopnih trka bez pobjede i posljednju titulu u plasmanu konstruktora osvojio je 2008. godine, dok je posljednji vozač sa titulom u Ferariju bio Kimi Raikonen godinu dana ranije.

Drugu uzastopnu titulu u konkurenciji vozača osvojio je Maks Ferstapen iz Red Bula, dok je austrijski tim bio najbolji u konkurenciji konstruktora.

Bonus video: