Lalošević ugostio mlade karatiste kojima pripada status perspektivnog sportiste

Sastanku su prisustvovali i predsjednik Karate saveza Crne Gore, Predrag Perković, sekretar saveza, Veljko Brnović, kao i Žarko Raković ispred karate kluba "Omladinac"

1433 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Ministarstvo sporta i mladih
Foto: Ministarstvo sporta i mladih

Ministar sporta i mladih, Vasilije Lalošević i direktor Direktorata za sport, Zoran Jojić, ugostili su danas naše mlade karate šampione - Jovanu Damjanović, Milenu Jovanović i Emra Saljiu, povodom uspjeha ostvarenog na Svjetskom prvenstvu za kadete, juniore i mlađe seniore, koje se održalo u Turskoj od 26. do 30. oktobra.

Sastanku su prisustvovali i predsjednik Karate saveza Crne Gore, Predrag Perković, sekretar saveza, Veljko Brnović, kao i Žarko Raković ispred karate kluba "Omladinac".

Lalošević je ovom prilikom istakao da su "Emre, Jovana i Milena ponos crnogorskog karatea, te da svojim uspjesima kroje siguran put za sve buduće mlade karatiste i karatistkinje u Crnoj Gori, dajući im dodatnu motivaciju i podstrek da nastave da vrijedno rade i treniraju, kako bi jednog dana mogli da budu upravo u svjetskom vrhu, kao ovo troje mladih ljudi."

"Ministar je dodao da, shodno Zakonu o sportu, mladim šampionima pripada status perspektivnog sportiste, u skladu sa kojim će primati stipendiju u iznosu od 20% prosječne mjesečne neto zarade u Crnoj Gori, za osvojeno prvo mjesto, odnosno 10% prosječne mjesečne neto zarade za osvojeno treće mjesto", saopšteno je iz Ministarstva.