Lalošević: Snažna podrška razvoju tekbola u Crnoj Gori

Povod sastanka je nedavno prvo učešće reprezentacije Crne Gore na Svjetskom prvenstvu u tekbolu, koje je održano u njemačkom Nirnbergu

1374 pregleda 4 komentar(a)
Foto: Tekbol savez Crne Gore
Foto: Tekbol savez Crne Gore

Ministar sporta i mladih Vasilije Lalošević je ugostio predsjednika Tekbol saveza Crne Gore Milorada Šutulovića i reprezentativce.

Povod sastanka je nedavno prvo učešće reprezentacije Crne Gore na Svjetskom prvenstvu u tekbolu, koje je održano u njemačkom Nirnbergu.

Ministar Lalošević je pohvalio izuzetan rad Tekbol saveza na promociji i razvoju ovog sporta u Crnoj Gori, uz posebno isticanje da je veliki uspjeh da za samo godinu njegove aktivnosti, Crna Gora se nađe čak i na Svjetskom prvenstvu.

Predsjednik Šutulović se zahvalio ministru na podršci koju u kontinuitetu pruža Tekbol savezu Crne Gore, o čemu svjedoči i posljednja finansijska podrška upravo opredijeljena za učešće naših reprezentativnih selekcija na Svjetskom prvenstvu.

Šutulović je ovu priliku iskoristio i da upozna ministra sa jako dobrom pozicijom našeg saveza u Međunarodnoj tekbol federaciji (FITEQ-u) što je i rezultiralo činjenicom da će Crna Gora biti domaćin Evropske tekbol turneje koja direktno vodi i do Evropskih igara 2023.

Osim navedenog, Šutulović je upoznao ministra i sa planovima za organizaciju Jadranske tekbol lige, a Ministarstvo sporta i mladih vidi kao snažnog partnera za realizaciju navedenih ciljeva u 2023. godini.

Reprezentativci Željko Janković, Marko Žarković i Andrija Jovanović su u znak zahvalnosti ministru Laloševiću uručili dres s njegovim prezimenom i istakli da će u narednom periodu posvećeno raditi na što boljem predstavljanju Crne Gore na prestižnim međunarodnim takmičenjima u ovom sportu.

Bonus video: