VN Australije u kalendaru do 2037. godine

"Dio dogovora predviđa da Melburn bude domaćin prve trke sezone Formule 1 najmanje četiri godine između 2023. i 2037", navodi se u saopštenju

841 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Velika nagrada Australije ostaće u Melburnu najmanje do 2037. godine, a novi ugovor joj garantuje da će se tom trkom otvoriti sezona u najmanje četiri navrata, dok će Velikom nagradom Saudijske Arabije započeti sezona 2024. godine, saopštila je danas vlada države Viktorija.

"Dio dogovora predviđa da Melburn bude domaćin prve trke sezone Formule 1 najmanje četiri godine između 2023. i 2037", navodi se u saopštenju.

Ovogodišnja Velika nagrada Australije privukla je rekordnu publiku od oko 419.000 gledalaca tokom vikenda održavanja trke, a vlada je rekla da će iduća godina, s Formulom 2 i 3 uključenim u program, privući još više gledalaca.

"Interes za trkom sljedeće godine već je dostigao vrhunac, a organizatori događaja očekuju rekordan broj posjetilaca nakon što su ulaznice za glavni dan trke rasprodate za samo tri i po sata poslije puštanja u prodaju", saopšteno je.

Bonus video: