Najbrže rastući sport stigao u Prijestonicu

U organizaciji Sekretarijata za obrazovanje, sport i mlade Prijestonice Cetinje, održana je tekbol promocija - otvoreni trening, u kojem su učešće uzeli više cetinjskih sportskih organizacija - FK, KK Lovćen i OK Lovćen

5024 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Tekbol Montenegro
Foto: Tekbol Montenegro

U nedjelju je, u susret početku "Novogodišnje priče u Prijestonici", na Cetinju je predstavljen najbrže rastući sport na svijetu - tekbol.

U organizaciji Sekretarijata za obrazovanje, sport i mlade Prijestonice Cetinje, održana je tekbol promocija - otvoreni trening, u kojem su učešće uzeli više cetinjskih sportskih organizacija - FK, KK Lovćen i OK Lovćen.

Najmlađi polaznici fudbalskog kluba Lovćen su imali priliku i da se u tekbolu oprobaju sa reprezentativcima Crne Gore, Andrijom Jovanovićem i Markom Žarkovićem, koji su takođe učestvovali u promociji.

tekbol
foto: Tekbol Montenegro

Iz Sekretarijata za obrazovanje, sport i mlade Prijestonice Cetinje su ovom prilikom najavili postavljanje više TEQ stolova u gradu, čime će se stvoriti preduslovi za razvoj ovog sporta i proširiti sportska ponuda za sportiste, rekreativce i amatere u svim uzrastima u Prijestonici.

tekbol
foto: Tekbol Montenegro

"Tekbol stiče sve veću popularnost u svijetu, a i u Crnoj Gori, tako da smo izuzetno zadovoljni što će se od sada ovaj sport igrati i u Prijestonici. Sudeći po jučerašnjoj promociji i velikom odzivu zainteresovanih sportista, vjerujemo da je ovo početak jedne zaista uspješne priče, kao i da će naši građani uživati u ovom novom sportskom sadržaju", zjavila je sekretarka Sekretarijata za obrazovanje, sport i mlade Jelena Milošević.

Bonus video: