"Krv ključa": Fjuri i Usik dogovorili borbu vijeka

Fjuri i Usik drže sva četiri šampionska pojasa u teškoj kategoriji i boksovaće za titulu neprikosnovenog šampiona. Fjuri je WBC šampion, a Usik je ujedinio WBO, WBA i IBF titule

10987 pregleda 4 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Svjetski bokserski šampioni u teškoj kategoriji Britanac Tajson Fjuri i Ukrajinac Oleksandar Usik dogovorili su se o borbi u prvom dijelu 2023. godine.

Fjuri i Usik drže sva četiri šampionska pojasa u teškoj kategoriji i boksovaće za titulu neprikosnovenog šampiona. Fjuri je WBC šampion, a Usik je ujedinio WBO, WBA i IBF titule.

Još nije poznato kada i gde će borba biti održana, prenio je Sky sports.

"Postigli su dogovor. Sa Fjurijem i Usikom imamo posla sa odraslim ljudima, bez mnogo gluposti. Usik je moj dobar prijatelj, veoma je inteligentan, a Tajson je Supermen i kao sportista i intelektualno. Dakle, oni žele borbu, obojica žele borbu i biće malo, ako uopšte i bude, problema, pa ćemo to moći da ostvarimo. Uvjeren sam u to. Pristali su da budu jedan drugom naredni protivnik bez ikakvih privremenih borbi", rekao je jedan od Fjurijevih promotera Bob Arum.

Borba bi trebalo da se održi u Velikoj Britaniji, ali ima i unosnih ponuda sa Bliskog istoka.

"Sada je pitanje termina i mjesta održavanja borbe. Ali, borba će se definitivno održati i to u prva četiri mjeseca naredne godine. Razmatramo ponude sa Bliskog istoka, a postoji mogućnost i Vemblija, sa 95.000 ljudi. Borci imaju relativno kratku karijeru i novac je važan. Dakle, ako je novac koji nam je predložen stvaran, to se mora uzeti u obzir", dodao je Arum.

On je rekao da mu "krv ključa" od pomisli na borbu pred 95.000 ljudi na Vembliju, da bi to bilo ludo i divno.

"Ne bi trebalo da prođe mnogo vremena prije nego što se donese odluka. Sve ćemo to srediti. Nadam se do kraja godine", naveo je Arum.