Proglašeni najbolji u 2022. godini

Najbolji mladi igrač je Miloš Lončar iz Mornara, najperspektivniji je član Crvene stijene Vuk Sekulić, a najbolji reprezentativac Dušan Vučićević (Mornar)

2084 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Ragbi savez Crne Gore
Foto: Ragbi savez Crne Gore

Ragbi savez Crne Gore je proglasio najbolje igrače u 2022. godini.

Najbolji mladi igrač je Miloš Lončar iz Mornara, najperspektivniji je član Crvene stijene Vuk Sekulić, a najbolji reprezentativac Dušan Vučićević (Mornar).

Za najboljeg igrača u inostranstvu izabran je Mirko Garčević (RCS Rumilly - Francuska), dok je najbolji strijelac domaće lige Luka Stošić (Arsenal).

Prošle nedjelje završeno prvenstvo u ragbiju 10's, gdje je prvo mjesto sa sve četiri pobjede (ukupno 19 bodova) pripalo Crvenoj stijeni.

Drugi je Arsenal sa 14 bodova, slijede Mornar sa 12, Cetinje sa pet bodova i mladi tim podgoričke Budućnosti bez osvojenog boda.

U takmičenju u olimpijskoj verzi ragbija 7's Crvena stijena je takođe osvojila prvenstvo sa 18 bodova, ispred Mornara, Arsenala, Cetinja i Budućnosti.

U narednoj godini ragbi reprezentaciju očekuje nastavak takmičenja u Evropskom kupu nacija i učešće u regionanoj ligi.

Ženska reprezentacija učestvovaće na Olimpijskim igrama malih zemalja na Malti, a muška reprezentacija u 7's biće domaćin grupe Konferencija 2 Evropskog prvenstva.

Bonus video: