Šifrin izbrojala do 80, rekordi sve bliži

Amerikanka Mikaela Šifrin upisala 80. pobjedu u Svjetskom kupu, do rekorda Lindzi Von samo dva trijumfa

2235 pregleda 1 komentar(a)
Foto: AP Photo/Giovanni Auletta
Foto: AP Photo/Giovanni Auletta

Amerikanka Mikaela Šifrin pobjednica je petog slaloma sezone, koji je za Svjetski kup alpskih skijašica vožen danas u austrijskom Zemeringu.

Šifrin, koja je prethodna dva dana u Zemeringu slavila u veleslalomu, bila je vodeća i nakon prve vožnje, a do pobjede došla je u ukupnom vremenu minut, 43 sekunde i 26 stotinki.

To je njena šesta pobjeda ove sezone, 50. u slalomu, a ukupno 80. u Svjetskom kupu Ove sezone ima i dva trijumfa u slalomu, u finskom Leviju, a najbolja je bila i u superveleslalomu u švajcarskom Sent Moricu.

Uspjeh Amerikanki u Zemeringu upotpunila je drugoplasirana Pola Molcan, koja je imala 29 stotinki slabije vrijeme od pobjednice. To je njen najbolji rezultat u Svjetskom kupu. Kao trećeplasirana završila je Njemica Lena Dir sa 34 stotinke zaostatka.

Slovakinja Petra Vlhova je završila na četvrtom mjestu, peta je bila Švajcarkinja Vendi Holdener, dok su šesto vrijeme imale Hrvatioca Zrinka Ljutić i Šveđanka Ana Sven Larson.

Šifrin je vodeća u plasmanu slaloma sa 425 bodova. Holdener je druga sa 375, dok je treća Vlhova sa 280 bodova.

Šifrin je vodeća i u generalnom plasmanu Svjetskog kupa 875 bodova. Vlhova je druga sa 506, dok je Italijanka Sofija Gođa treća sa 470 bodova.

Bonus video: