Petr Čeh i dalje brani

Golmanskoj ikoni Petru Čehu sada posao da odbije pak

3061 pregleda 1 komentar(a)
Mrozek i Čeh, Foto: ; twitter.com/NHLBlackhawks
Mrozek i Čeh, Foto: ; twitter.com/NHLBlackhawks

Češki golman Petr Čeh zaslužio je sjajnim odbranama i trofejima status fudbalske ikone, ali on i dalje brani sa 40 godina.

Tačno je da je davno završio fudbalsku akriejru, ali Čeh sada ostvaruje dječačku maštu, kada se zbog nevjerovatnog sunarodnika Dominika Hašeka zaljubio u hokej.

On je kao dječak trenirao oba sporta, ali su loše finansije roditelje opredijelile da Petra upišu na fudbal, pošto je hokej bio skup.

I sam Petr kaže da ne žali zbog te odluke, jer su mu se oba sporta podjednako sviđala. Kada je bio suočen sa ogromnim stresom u ulozi tehničkog direktora Čelsija, 2019. godine pošao je da brani u nižerazredni Gilford Finiks, i odmah na debiju je bio igrač utakimice.

Bio je nomnovan i za igrača mjeseca da bi početkom ove sezone naprdovao do ugovora sa Čelmsfordom u trećoj hokejaškoj ligi.

Sam Čeh sebe naziva fudbalskim i hokej golmanom, a šta kažu kolege iz hokeja - Petr pokazuje mirnoću, brani na odličan instikt i osjeća igru i reakcije suparnika. Minus mu je što isuviše rano se spušta na koljena i time umanjje šanse da odbije pak.

Čeh se ne zadovoljava sadašnjim nivoom, pa je išao u posjetu prijatelju Petru Mrozeku, golmanu Čikaga u NHL ligi.

Petr je imao uspejha protiv hokejaša Čikaga, osim kada su u pitanju napadači, ali uspio je da odbrani penale dvojici - Atanasiu i Džonsonu i bio je presrećan:

"Kao da živim dječje snove", objasnio je Čeh.

Bonus video: