Budu Vukićeviću jednoglasno novi mandat

Profesor Budimir - Budo Vukićević biće na čelu Crnogorskog školskog sportskog saveza i u naredne četiri godine

4886 pregleda 2 komentar(a)
Zdravstvena zaštita djece u sportu prioritet novog mandata, Foto: cgskolskisport.me
Zdravstvena zaštita djece u sportu prioritet novog mandata, Foto: cgskolskisport.me

Profesor Budimir - Budo Vukićević biće na čelu Crnogorskog školskog sportskog saveza i u naredne četiri godine. On je za novi, drugi mandat dobio jednoglasnu podršku svih delegata na Izbornoj Skupštini te asocijacije, održanoj u Podgorici.

Izabran je i Upravni odbor, u koji je, uz dosadašnje članove Jovana Lepetića, Slavku Maksimović i Luku Lagatora novi član postao Bojan Baranin.

Prije Izborne, održana je Redovna Skupština Crnogorskog školskog sportskog saveza, na kojoj su takođe jednoglasno usvojeni, između ostalog i Izvještaj o radu sa finansijskim izvještajem za 2022. godinu, Program rada i finansijski plan za 2023. i Kalendar takmičenja za 2023. godinu.

Novi-stari predsjednik se zahvalio svim članovima na povjerenju i obećao da će se i naredne četiri godine boriti da Crnogorski školski sportski savez kao i školski sport dobiju što bolji status u Crnoj Gori.

-Pozivam sve prisutne delegate da i u daljem radu daju svoj maksimalni doprinos u unapređenju školskog sporta. Školski sport mora imati svoj status kao i podršku od nadležnih ministarstva, kao i krovne institucije za sport u Crnoj Gori. Želja mi je da nastavimo sa dobrim radom, da širimo naše postojeće programe i pokrećemo nove u cilju da okupimo i animiramo što veći broj djece", naglasio je Vukićević i dodao:

"Takođe, želim da nastavimo sa dobrom afirmacijom našeg Saveza kroz učešće na što više međunarodnih događaja. Nadam se dobroj saradnji sa Ministarstvom sporta i mladih, Ministarstvom prosvjete, lokalnim samoupravama a sve u cilju omasovljavanja školskog sporta i nalaženja zajedničkih rješenja kako bi se sistem takmičenja još više uzdigao i podigao na još veći nivo. Program rada za narednu godinu je izuzetno obiman a realizacija istog zavisiće od sredstava koje dobijemo od Ministarstva sporta i mladih", rekao je profesor Budo Vukićević.

Skupština je zaključila da ima dosta prostora za unapređenje školskog sporta, a prevashodno kada je u pitanju zdravstvena zaštita djece i omladine koji se bave školskim sportom. Tako je sa Skupštine upućen apel nadležnim organima da se pronađe model, to jest da se ubuduće donesu podzakonska akta kada je u pitanju zdravstvena zaštita mladih sportista.

Po završetku radnog dijela, na Skupštini su uručeni pehari najboljim školskim sportskim društvima - školama za postignute rezultate na Školskim sportskim igrama u 2022. godini.

Kao sveukupni pobjednik na 39. Školskim sportskim igrama nagrađeno je Školsko sportsko društvo „Stefan Mitrov Ljubiša“ iz Budve, koje je do pobjedničkog pehara stiglo osvajanjem prvog mjesta u malom fudbalu, basketu „tri na tri“ i odbojci za dječake, te drugog mjesta u malom fudbalu za djevojčice.

Pehar sveukupnom pobjedniku na Školskim sportskim igrama za srednje škole uručen je Gimnaziji „Niko Rolović“ iz Bara, čiji su učenici osvojili prva mjesta u atletici u obje konkurencije, rukometu i odbojci u muškoj, te druga mjesta u rukometu i odbojci u konkurenciji učenica.

Za ostvarene rezultate na Školskim sportskim igrama za učenice i učenike petih i šestih razreda nagrađeno je Školsko sportsko društvo „Dašo Pavičić“ iz Herceg Novog, čiji su takmičari osvojili prva mjesta u basketu „tri na tri“ u obje konkurencije, te u mini rukometu za djevojčice.

Za postignute rezultate na međunarodnom takmičenju uručeno je priznanje Srednjoj mješovitoj školi „Vuksan Đukić“ iz Mojkovca.

Bonus video: