Luisu Hamiltonu novi ugovor i 11 miliona veća plata

Britanski superstar će osim 49 miliona dolara plate, voziti i za bonus od 27 miliona koji bi mu donijela titula u Formuli 1

4165 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Vozač Mercedesa Luis Hamilton blizu je novom ugovora s njemačkim timom. Prema informacijama francuskog "Sportune", Hamilton će uskoro potpisati novi dvogodišnji ugovor s Mercedesom.

Prema trenutnom, do kraja ove godine Britanac zarađuje 38 miliona dolara godišnje. U Mercedesu su mu prvotno ponudili produženje ugovora pod istim uslovima, ali će ipak Hamiltonova plata biti neupordivo veća. Čak 49 miliona dolara, a ugovorom će biti predviđena i isplata od 27 miliona bonusa u slučaju osvajanja nove titule. Ugovor će važiti do kraja 2025.

Osim toga, Mercedes će i dalje podržavati fond "Mission 44", koji je pokrenuo Hamilton. On je fondu svake godine uplaćivao približno 9 miliona dolara. Prema novom ugovoru, finansiranje fonda povećaće na 16 miliona dolara.

Ineos, koji posjeduje 33 odsto u Mercedesovom trkačkom programu, isplatiće najveći dio Hamiltonove plate. Vlasnik Ineosa, ser Džim Redklif računa na Hamiltonovu pomoć u konzorciju koji želi da kupi Mančester junajted.

Bonus video: