Samo Gut- Behrami brža od Italijanki

Švajcarkinja je slavila ispred tri Italijanke

1425 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Beta/AP
Foto: Beta/AP

Švajcarkinja Lara Gut-Behrami pobjednica je četvrtog superveleslaloma alpskih skijašica, koji je za Svjetski kup vožen danas u Sent Antonu.

Gut-Behrami, koja je juče u istoj disciplini bila trećeplasirana, do druge pobjede ove sezone, 36. u Svjetskom kupu, došla je u ukupnom vremenu minut, 17 sekundi i 26 stotinki.

Zvanična svjetska i olimpijska šampionka ove sezone ima i trijumf u veleslalomu, krajem novembra u Kilingtonu.

Pobjednica jučerašnje trke, Italijanka Federika Brinjone, osvojila je drugo mjesto sa zaostatkom od 15 stotinki, dok je njena sunarodnica Marta Basino bila treća sa 19 stotinki slabijim vremenom od pobjednice.

Uspješan nastup Italijanki upotpunila je četvrtoplasirana Elena Kurtoni, na petom mjestu završila je Austrijanka Ramona Zibenhofer, dok je šesta bila Švajcarkinja Mišel Žisin.

Pobjednica prvog superveleslaloma sezone, Švajcarkinja Korin Suter, nastup je završila na desetom mjestu, dok je Amerikanka Mikaela Šifrin, koja je pobijedila u drugom, propustila trke u Sen Antonu.

Jak vjetar i loši vremenski uslovi primorali su organizatora da prekine trku, pa je šest skijašica ostalo bez prilike da nastupi u Sen Antonu.

Brinjone je vodeća u plasmanu superveleslaloma sa 209 bodova. Gut-Behrami je druga sa 192 i ima dva boda više od trećeplasirane Kurtoni.

Šifrin je vodeća u generalnom plasmanu Svjetskog kupa 1,195 bodova. Slovakinja Petra Vlhova je druga sa 796, dok je Gut-Behrami treća sa 636 bodova.

Bonus video: