Bez medalje u Atini, Malović i kata tim izgubili mečeve za bronzu

Nikola Malović i muški kata tim, u sastavu Vladimir Mijač, Kenan Nikočević i Arijan Kočan, bez medalje završili su nastup na turniru Serije A u Atini

4133 pregleda 2 komentar(a)
Trajkovski je naučio iz poraza sa Malovićem, Foto: Karate savez Crne Gore
Trajkovski je naučio iz poraza sa Malovićem, Foto: Karate savez Crne Gore

Crnogorski karate reprezentativci Nikola Malović i muški kata tim, u sastavu Vladimir Mijač, Kenan Nikočević i Arijan Kočan, bez medalje završili su nastup na turniru Serije A u Atini.

Malović je danas u meču za treće mjesto i bronzanu medalju, u kategoriji do 84 kilograma, poražen od Makedonca Vitomira Trajkovskog 5:0. Trajkovski se Maloviću revanširao za poraz u finalu Balkanskog prvenstva.

Član nikšićkog Onogošta na startu takmičenja, u petak, bio je slobodan, u drugom kolu savladao je Slovaka Enrika Smoliga 2:0, u trećem je eliminisao Mahira Džuha iz Bosne i Hercegovine 2:1, dok je u četvrtom bio bolji od Ukrajinca Devida Šatohina 4:1.

U meču za polufinale poražen je od Grka Konstantimosa Mastroganisa 3:0, koji ga je plasmanom u finale povukao u repasaž. Borbu za medalju izborio je pobjedom protiv Finca Ara Tuminena 4:1.

Kao petoplasirani završio je i muški kata tim, koji je za bronzanu medalju izgubio od Italije, u sastavu Gabrijele Petroni, Danijele Petrilo i Franko Sakristani, 41,3 - 40,0.

Tim Bara u petak je kao drugoplasirani završio prvi krug takmičenja (36,8), dok je u drugom osvojio treće mjesto (37,2) i izborio meč za medalju.

Od crnogorskih karatista u Atini nastupali su i Barani Vasilisa Bujić i Nemanja Jovović.

Turnir Serije A u Atini okupio je oko 1.100 takmičara iz 73 države svijeta.

Bonus video: