Volf se nada da će Mercedes moći da razvije novi bolid brže od svojih rivala

Mercedes je imao lošu prošlu sezonu koju je završio na trećem mjestu u konkurenciji konstruktora i prekinuo niz od osam titula, a dominirao je Red Bul

2272 pregleda 0 komentar(a)
Toto Volf, Foto: Shutterstock
Toto Volf, Foto: Shutterstock

Direktor Mercedesa Toto Volf rekao je da se nada da će njegova ekipa uspjeti da razvije bolid za ovu sezonu u šampionatu Formule 1 brže nego rivali Red Bul i Ferari.

Mercedes je imao lošu prošlu sezonu koju je završio na trećem mjestu u konkurenciji konstruktora i prekinuo niz od osam titula, a dominirao je Red Bul, čiji je vozač Maks Ferstapen osvojio drugu uzastopnu titulu. Poslije uvodjenja novih pravila u Formuli 1 Mercedes je imao problema sa poskakivanjem bolida, ali je tokom sezone uspio da nadoknadi zaostatak za vodećim ekipama Red Bulom i Ferarijem.

Bliže se predsezonska testiranja, a Volf je optimista da će ekipa na početku sezone moći da se bori za pobjede.

"Nemamo sumnje, kada počinjete uz zaostatak od pola sekunde, biće teško sustići velike organizacije kakve su Red Bul i Ferari. Mi smo super odlučni da to uradimo, ali moramo da postavimo naša očekivanja na realan nivo. Ako budemo nastupali onako kako se nadamo, onda bismo voljeli da budemo dio trka na samom čelu", rekao je Volf, prenio je Skaj.

"To bi bila polazna tačka, ali ne uzimamo ništa olako, moguće je da će biti zaostataka kakvi su bili na kraju prošle sezone. Ali mislim da ima toliko potencijala u našem bolidu, unutar koncepta, načina na koji vozimo... da bi možda naš razvoj bolida mogao biti bolji", dodao je on.

Mercedes će imati značajnu razvojnu prednost u odnosu na Red Bul, pošto će provesti 17 odsto više vremena na testiranjima u aerotunelu. Akteulni šampioni automatski dobijaju najmanje vremena u aerotunelu, ali će Red Bul dobiti i dodatno 10 odsto manje vremena zbog kršenja ograničenja budžeta.

Volf je uvjeren da Mercedes može da iskoristi tu prednost, ali je rekao da će se to znati tek kada počnu predsezonska testiranja 23. februara u Bahreinu. "Mislim da smo shvatili kako smo nazadovali i gdje su nedostaci. Radimo naporno da to ispravimo, ali tek kada počnu testiranja vidjećemo da li smo otključali potencijal za koji smo uvijek vjerovali da postoji u bolidu", naveo je Volf.

Mercedes će 15. februara predstaviti novi bolid W14.

Nova sezona u šampionatu Formule 1 počinje 5. marta trkom za Veliku nagradu Bahreina.

Bonus video: