Crnogorski karatisti pred žetvom medalja u Parizu

Muški kata tm je u finalu Pariza, za bronze će se boriti Malović i Miklulić, a kate će demonstrirati Biserka Radulović

3039 pregleda 1 komentar(a)
Mikulić je uspjehe u mlađim uzrastima nastavio i u najjačoj konkurenciji, Foto: Privatni album
Mikulić je uspjehe u mlađim uzrastima nastavio i u najjačoj konkurenciji, Foto: Privatni album

Muški kata tim karate reprezentacije Crne Gore plasirao se u finale Pariz opena, dok će se za bronzane medalje boriti Nikola Malović, Nemanja Mikulić i Biserka Radulović.

Tim Bara, u sastavu Vladimir Mijač, Arijan Kočan i Kenan Nikočević, trijumfalno je završio takmičenje u grupi, a rival u nedjeljnom finalu biće muv domaći tim Francuske.

Malović je u kategoriji do 84 kilograma zaustavljen u polufinalu, a za bronzanu medalju boriće se protiv Vladimira Brezančića iz Srbije.

Član Onogošta na putu do polufinala eliminisao je Francuze Fisina Lulundi Mansonija 8:0 i Danija Makamatu 5:3, Iranca Seida Rezu Koškalamu 9:0 i Francuza Musu Lija 3:0. U polufinalu poražen je od Iranca Mehdija Kodabakšija 3:0.

U kategoriji do 75 kilograma, Mikulić je eliminisao Francuze Aleksandra Guirana 8:0 i preglasavanjem Iliesa Buruba 0:0, a u trećem kolu izgubio je od njihovog sunarodnika Enca Berona 4:2, koji ga je plasmanom u finale povukao u repasaž.

Član Bijele borbu za medalju izborio je pobjedama protiv Francuza Nasima Ramadanija 8:0 i Džordana Tomasa iz Engleske 2:0.

Protivnik u nedjeljnom meču za medalju biće mu Alan Maldonado iz Gvatemale.

Za mjesto na pobjedničkom postolju u katama boriće se Biserka Radulović.

Članica Budućnosti je sa 39,6 bodova, kao drugoplasirana u grupi, izborila drugi krug, u kojem je sa istim ocjenama podijelila prvo mjesto.

U trećem krugu sa 39,2 boda bila je drugoplasirana u grupi i izborila meč za bronzanu medalju.

Protivnica u nedjeljnom nadmetanju za treće mjesto biće joj Holanđanka Soraja Vahjudi.

Sjutra, drugog takmičarskog dana, od crnogorskih karatista na tatami će Milena Jovanović (Omladionac, preko 68) i Vasilisa Bujić (Bar, preko 68) u borbama, a u katama članovi Budućnosti Filip Bakić i Rijad Mandić i Barani Vladimir Mijač, Arijan Kočan, Kenan Nikočević i Nikola Milić.

Bonus video: