Sjaj crnogorskog karatea - srebro i dvije bronze u Parizu

Muški kata tim Bara i Crne Gore bio je srebrni, Biserka i Nikola bronzani

4464 pregleda 5 komentar(a)
Trener KK Bar, Almir Cecunjanin sa srebrnim takmičarima, Foto: KK Bar
Trener KK Bar, Almir Cecunjanin sa srebrnim takmičarima, Foto: KK Bar

Muški kata tim karate reprezentacije Crne Gore osvojio je srebrnu medalju, dok su Nikola Malović i Biserka Radulović nastup na Pariz openu završili sa bronzanim odličjem.

Baz medalje nastupe za bronze su završili Vladimir Mijač i Nemanja Mikulić.

Tim Bara, u sastavu Vladimir Mijač, Kenan Nikočević i Arijan Kočan, u finalu poražen je od sastava Francuske. Crnogorska ekipa za izvođenje kate Unsu dobila je 42,4 boda. Francuska je slavila sa 43,2 boda.

Malović, član nikšićkog Onogošta je u meču za bronzanu medalju u kategoriji do 84 kilograma pobijedio Vladimira Brezančića iz Srbije 7:0.

Radulović je u meču za treće mjesto pobijedila Holanđanku Soraju Vahjudi.

Članica Budućnosti za izvođenje kate Unsu dobila je 42 boda, 0,4 više od protivnice. Holanđanka je izvela katu "Chatanyara kushanku". Zlatna je bila Francuskinja Elvetja Tili.

Mijač je pojedinačni nastup završio kao petoplasirani, a u meču za bronzanu medalju izgubio je od Fernanda Kalderona iz Gvatemale. Član Bara za izvođenje kate Kanku dobio je 41,8 bodova, svega 0,1 manje od rivala.

Njemu je falio i 0,1 bod prethdono za ulazak u finale i drugu medalju u Parizu.

Kao petoplasirani završio je i Nemanja Mikulić. Karatista Bijele je u meču za bronzanu medalju u kategoriji do 75 kilograma izgubio od Alana Maldonada iz Gvatemale 6:1.

Bonus video: