Usik: Protiv Fjurija spreman sam i besplatno da boksujem

Šampioni teške kategorije, Britanac Tajson Fjuri i Ukrajinac Aleksandar Usik zagriajvaju atmosferu tokom pregovora o meču za apsolutnog prvaka

10186 pregleda 3 komentar(a)
U porodici Fjuri prijete da i Tajsonova supruga može prebiti Usika, Foto: Reuters
U porodici Fjuri prijete da i Tajsonova supruga može prebiti Usika, Foto: Reuters

Britanac Tajson Fjuri vlada u najprestižnijoj, WBC verziji, dok je šampion svijeta u ostale tri superprestižne federacije - WBA, IBF i WBO, Ukrajinac Aleksandar Usik.

O njihovom meču za objedinjenje titula i naslov apsolutnog šampiona tabori dva sjajan boksera vode pregovore, a krenule su i "otrovne" strijele.

Počeo ih je otac Kralja cigana, Fjurija.

"Vidio sam fotografije Usika pored bazena, pa supruga mog sina Paris mogla bi navući rukavice i boriti se s Usikom, s obzirom na to kako izgleda. Otprilike su iste visine ali je mislim da je Paris šira u ramenima. Usik izgleda užasno, kao da nije jeo tri mjeseca. Kada prestane takozvani "trening", njegovo tijelo nestaje. Zatim se nakon nekoliko mjeseci transformiše, kao da je glava presađena na drugo tijelo. Iz zečića se pretvara u zeca", kazao je Džon Fjuri i dodao:

"Tajson je nepobjediv - Ciganski kralj je osvojio cijeli svijet. Pretukao je jednog ukrajinskog beskućnika, prebiće i drugog", aludirao je na triujumf u meču za titulu protiv Vladimria Klička.

Usik je odmah prozvao Tajsona.

"Fjuri, govoriš o veličini u boksu dok istovremeno odugovlačiš tvrdeći pazar za što veći honorar. Veličinu u boksu ne određuje novac, već pobjednički put. Ne pričaš istinu kada kažeš da te izbjegavam, sada sam došao po tebe i spreman sam da boksujem besplatno”, napisao je Usik na društvenim mrežama.

I sam Tajson često rpoziva Usika, pošto je sa 206 centimetara čak 16 visočiji od Ukrajinca, koji je u teškoj tek od 2020. godine. Prethodno je godfianma vladao u kruzeru

Bonus video: