Šifrin izbrojala do 84, još dvije pobjede do Stenmarkovog rekorda

Šifrin je juče slavila u prvom veleslalomu u Kronplacu i oborila rekord sunarodnice Lindzi Von, a danas je stigla i do 84. pobjede, pa je samo dva trijumfa dijele od ukupnog rekordera Svjetskog kupa, Šveđanina Ingemara Stenmarka

2809 pregleda 4 komentar(a)
Foto: Reuters/Lisa Leutner
Foto: Reuters/Lisa Leutner

Američka skijašica Mikaela Šifrin poboljšala je svoj rekord po broju pobjeda u Svjetskom kupu, pošto je i danas bila najbolja u trci veleslaloma u italijanskom Kronplacu.

Šifrin je juče slavila u prvom veleslalomu u Kronplacu i oborila rekord sunarodnice Lindzi Von, a danas je stigla i do 84. pobjede, pa je samo dva trijumfa dijele od ukupnog rekordera Svjetskog kupa, Šveđanina Ingemara Stenmarka.

Do svojeg 19. slavlja u veleslalomu, Šifrin je stigla rezultatom 2:03,28 minuta.

Drugo mjesto osvojila je Norvežanka Ragnild Movinkel, koja je bila sporija za 0,82 sekunde, dok se na posljednji stepenik pobjedničkog postolja popela Šveđanka Sara Hektor sa 1,19 sekundi zaostatka.

Šifrin je prva u poretku veleslaloma sa 600 bodova, druga je švajcarska skijašica Lara Gut-Behrami sa 482, a treća Italijanka Marta Basino sa 451.

Amerikanka je ubjedljivo prva i u generalnom poretku Svjetskog kupa sa 1.517 bodova, a slijede je Gut-Behrami sa 906 i Slovakinja Petra Vlhova 896.

Bonus video: