Za vikend u Podgorici pionirsko prvenstvo u Šahu

Predviđeno je odigravanje devet kola po švajcarskom sistemu, a tempo igre biće dvadeset pet minut za čitavu partiju, uz bonifikaciju od deset sekundi, počevši od prvog odigranog poteza

4018 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Šah, Šahisti
Foto: Šah, Šahisti

Šahovski savez Crne Gore, u saradnji sa Školskim sportskim savezom, a pod pokroviteljstvom Ministarstva sporta i mladih, organizuje pionirsko prvenstvo Crne Gore.

Prvenstvo će biti odigrano 28. i 29. januara u Osnovnoj školi “Savo Pejanović” u Podgorici. Pravo nastupa imaju svi mladi šahisti i šahistkinje, koji su rođeni nakon 1. januara 2009. godine.

Predviđeno je odigravanje devet kola po švajcarskom sistemu, a tempo igre biće dvadeset pet minut za čitavu partiju, uz bonifikaciju od deset sekundi, počevši od prvog odigranog poteza.

Prvog dana biće odigrano pet kola, dok će četiri kola biti odigrana drugog dana.

Pobjednici u generalnom plasmanu u muškoj i ženskoj konkurenciji osvajaju pehar, tri prvoplasirana takmičara medalje a prvih deset biće nagrađeno šahovskim knjigama.

Osim toga prvih deset igrača u generalnom plasmanu iz obije konkurencije postaće pridruženi članovi pionirske reprezentacije Crne Gore i za njih će Savez obezbijediti podršku u usavršavanju u vidu organizovanja kampova i sličnih stvari.

Takođe, medalje i diplome za prva tri mjesta kao i šahovske knjige za najboljih 5 takmičara u obje konkurencije pripašće i najboljima do 8, 10 i 12 godina.

Svaki učesnik obavezan je da se prijavi za učešće na prvenstvu, rok za prijave je do večeras, a prijavni obrazac je dostupan na sajtu Šahovskog saveza Crne Gore.

Ovim takmičenjem biće otvorena sezona takmičarskog kalendara Šahovskog saveza Crne Gore.

Bonus video: