Beterbijeva spasao udarac za nokaut

Artur Beterbijev ubjedljivo gubio na listama, ali onda pogodio za razoran noakut u osmoj rundi, 19. u isto toliko borbi svjetskog prvaka

5633 pregleda 7 komentar(a)
Beterbijev pokazao i izdržljivost i klasu sa 38 godina, Foto: REUTERS
Beterbijev pokazao i izdržljivost i klasu sa 38 godina, Foto: REUTERS

Ruski bokser koji nastupa pod kanadskom zastavom, Artur Betrbijev, "preživio" je na "Vembliju" fantastičan nastup domaćeg boksera Entonija Jarda a onda dočekao momenat u osmoj rundi da uradi šta najbolje zna - nokautira rivala i odbrani titule, a ulog su bili pojasevi WBC, IBF i WBO u poluteškoj kategoriji.

Jard je sjajno ušao u meč, do četvrte runde donminirao, bio agresivniji i precizniji. Ipak, 38-godišnji Beterbijev je pokazao da je iskusniji i klasniji borac, nije pokazaivao nervozu i uspio je da se "izvuče" iz nekoliko opasnih napada, prije nego je u četvrtoj rundi prvi put ozbiljnije napao, ali je Jard uspio da sačeka kraj runde.

Beterbijev nije uspijevao da ubrza, pogađa u seriajma a Jard je izgledao dobro držao je odličnu distancu, pogađao serije i odlično se kretao. U petoj je i dobro pogodio desnicom, ali je Beterbijev ostao na nogama.

I u sedmoj rundi je Jard dominirao, ali nije izdržao tempo koji je nametnuo, osjetio je to rival i plasirao razoran udarac u osmoj. Uspio je Jard da nastavi, ali do nove serije snažnih udaraca i kraja u osmoj rundi.

Beterbijev je i 19. borbu u profi ringu dobio nokautom.

"Mogao bih reći da je to bila moja loša borba, ali ja i dalje stojim ovdje kao šampion. Boksovao sam loše, ali sam i bio spreman da izdržim sve njegove udarce i nastavim da napadam i dalje", kazao je Beterbijev nakon pobjede nad sedam godina mlađim rivalom, koji je doživio treći poraz.

Jard je crnogorskoj publici poznat iz decembra 2019. godine, kada je nokautom u 4. rundi savladao Nikolu Sjekloću u borbi za interkontinentalnu i titulu prvaka Evrope u WBO verziji u poluteškoj kategoriji.

Bonus video: