Odermat pokorio Kortinu

Dva superveleslaloma zaredom u Kortini d'Ampeco pripala su Švajcarcu Marku Odermatu

2558 pregleda 0 komentar(a)
Odermat nija sakrivao sreću danas na podijumu, Foto: REUTERS
Odermat nija sakrivao sreću danas na podijumu, Foto: REUTERS

Švajcarac Marko Odermat pobjednik je šestog superveleslaloma sezone, koji je za Svjetski kup alpskih skijaša vožen danas u Kortini d'Ampeco.

Odermat, koji je i juče slavio u istoj disciplini, do osmog trijumfa ove sezone, 19. u Svjetskom kupu, došao je u vremenu minut, 25 sekundi i 13 stotinki. Švajcarac je u toj disciplini ove sezone slavio i u Lejk Luizu i Bormiju, a ima i veleslalomske pobjede u Zeldenu, Val d'Izeru, Alta Badiji i Adelbodenu.

Odermat, koji je prošle sezone osvojio trofeje u veleslalomu i generalnom poretku Svjetskog kupa, 76 stotinki bio je brži od drugoplasiranog Italijana Dominika Parisa.

Na trećem mjestu pobjedničkog postolja završio je Austrijanac Danijel Hemetsberger sa sekundu i tri stotinke slabijim vremenom od pobjednika.

Njemac Andreas Zander imao je četvrto vrijeme, peti je bio Austrijanac Vinsent Krihmajer, a šesti Francuz Aleksis Panturo. Norvežanin Aleksander Amot Kilde nije završio trku.

Odermat je vodeći u plasmanu superveleslaloma sa 540 bodova. Kilde zauzima drugo mjesto sa 392, dok je treći Krihmajer sa 299 bodova.

Odermat je na čelu i u generalnom palsmanu Svjetskog kupa sa 1.386 bodova. Kilde je drugi sa 1.073, dok je treći Norvežanin Henrik Kristofersen sa 779 bodova.

Bonus video: