Iglsi i Čifsi u Superboulu

Filadelfija savladala San Francisko 31:7, mnogo uzbudljiviji bio meč u Misuriju, gdje su Čifsi do pobjede nad Sinsinati Bengalsima (23:20) stigli fild golom Herisona Batkera tri sekunde prije kraja

1915 pregleda 2 komentar(a)
Slavlje igrača Kanzas Siti Čifsa nakon fild gola Herisona Batkera za pobjedu, Foto: Jay Biggerstaff-USA TODAY Sports
Slavlje igrača Kanzas Siti Čifsa nakon fild gola Herisona Batkera za pobjedu, Foto: Jay Biggerstaff-USA TODAY Sports

U 57. Superboulu, koji će se igrati u noći između 12. i 13. februara, pola sata nakon ponoći po našem vremenu u Glendejlu u Arizoni, sastaće se Filadelfija Iglsi i Kanzas Siti Čifsi.

„Orlovi” su rutinski stigli do pobjede u finalu Nacionalne fudbalske konferencije, jer su savladali San Francisko Fortinajnerse (31:7).

Meč je riješen prije nego što su prava uzbuđenja i počela, jer je u 1. četvrtini povrijeđen kvoterbek gostiju Brok Purdi.

Čovjek koji nosi nadimak Gospodin nebitni, kao posljednji pik na draftu, ispisao je neke od najljepših stranica istorije NFL-a, jer je sezonu počeo kao treći kvoterbek, ali je dobio šansu nakon povreda Treja Lensa i Džimija Garopola.

Sa njim na poziciji organizatora igre, tim iz Kalifornije je upisao osam pobjeda, ali mu je nakon starta defanzivca domaćih povrijeđeno rame, pa je priliku dobio četvrti kvoterbek Džoš Džonson.

I on je, međutim, dobio veoma jak udarac u 3. četvrtini, pa je morao na pregled da li je doživio potres mozga.

Purdi se vratio na teren, ali nije mogao da baca loptu, a igra samo trčanjem protiv sjajne odbrane domaćih je bila osuđena na neuspjeh...

Mnogo uzbudljiviji bio je meč u Misuriju, gdje su Čifsi do pobjede nad Sinsinati Bengalsima (23:20) u finalu Američke fudbalske konferencije stigli fild golom Herisona Batkera tri sekunde prije kraja.

Tim iz Ohaja je sve uprskao u finišu. Pri rezultatu 20:20 je imao dva napada za preokret, ali je jednom Džo Burou bacio presječenu loptu, potom je sekovan na trećem daunu 40 sekundi prije kraja, da bi sve uništio Džozef Osai, koji je na osam sekundi do posljednje sirene gurnuo kvoterbeka „poglavica” Partika Mahomsa, iako je već bio van terena.

Zbog nepotrebne grubosti je njegov dobio 15 jardi kazne, a Batker tu pomoć iskoristio i donio pobjedu.

Bonus video: