Letonija razmatra da bojkotuje Olimpijske igre u Parizu

"Da se Olimpijske igre održe sada i ruskim i bjeloruskim sportistima bude dozvoljeno da učestvuju na Olimpijskim igrama, letonski tim ne bi išao na ovo takmičenje", izjavio je predsjednik Olimpijskog komiteta Letonije Žoržs Tikmers

6230 pregleda 7 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Letonija će razmotriti bojkot Olimpijskih igara u Parizu sljedeće godine ako sportistima iz Rusije i Bjelorusije bude dozvoljeno da učestvuju nakon ruske invazije na Ukrajinu.

Mnoge vlade u Evropi osudile su nastojanje Međunarodnog olimpijskog komiteta da dozvoli ruskim i bjeloruskim sportistima da se takmiče, a Ukrajina je zaprijetila bojkotom Igara.

"Da se Olimpijske igre održe sada i ruskim i bjeloruskim sportistima bude dozvoljeno da učestvuju na Olimpijskim igrama, letonski tim ne bi išao na ovo takmičenje", izjavio je predsjednik Olimpijskog komiteta Letonije Žoržs Tikmers za letonsku televiziju.

Tikmers je osvojio srebrnu medalju u veslanju na OI u Moskvi 1980, koje su mnoge države bojkotovale u znak protesta nakon što su sovjetske trupe izvršile invaziju na Avganistan.

Bonus video: