Kata timu za malo izmaklo finale u Larnaki, u nedjelju za bronzu

Muški kadetsko-juniorski kata tim karate reprezentacije Crne Gore boriće se za bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu u Larnaki

2561 pregleda 0 komentar(a)
Milena Milačić sa svojim sjajnim timom, Foto: Mina
Milena Milačić sa svojim sjajnim timom, Foto: Mina

Muški kadesko-juniorski kata tim karate reprezentacije Crne Gore boriće se za bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu u Larnaki.

Tim u sastavu: Benjamin Aljošević, Aleksa Janjić i Ajsel Geršvic, kao drugoplasirani završio je prvi krug takmičenja sa 40,4 boda. To je za samo 0,3 boda manje od italijanskog tima, koji je kao prvoplasirani izborio finale.

Protivnik ekipi, koju čine karatisti Bara, biće Hrvatska, koja je bila trećeplasirana u drugoj grupi.

Za treće mjesto boriće se još Turska i Francuska, dok će prvaka Evrope odlučiti Italija i Španija.

Mečevi za medalju na programu su u nedjelju.

U pojedinačnoj konkurenciji plasman u drugo kolo izborili su kadeti Benjamin Aljošević (Bar) i Katarina Vlahović (Iskra), dok su juniori Lazar Sekulić (Budva) i Mila Marković (Budva), kao i mlađi senior Filip Bakić (Budućnost) zaustavljeni u prvoj rundi takmičenja.

U nastavku prvog takmičarskog dana za medalje boriće se kadeti Jusuf Saljiu (do 52, Omladinac), Filip Šoskić (do 57, Iskra), Nenad Đuričić (do 63, Bijela), Anes Arifaj (do 70, Iskra), Mihailo Gojaković (preko 70, Bar), Una Raković (do 54, Omladinac), Jovana Damjanović (do 61, Omladinac) i Nađa Boričić (preko 61, Omladinac).

Bonus video: