Red Bul dosljedan sebi, Ferstapen tvrdi biće još bolji

Red Bul u Njujorku promovisao novi bolid, u istom izgledu već osmu godinu za rekord Formule 1

2161 pregleda 0 komentar(a)
Samo imena sponzora odudaraju od prethodnika, Foto: red bul
Samo imena sponzora odudaraju od prethodnika, Foto: red bul

Red Bul je danas promovisao bolid za novu sezonu i ako je javnost očekivala nešto novo s obzirom na podatak saradnje sa Fordom, ekipa je ostala dosljedna - trkački auto Red Bula je zadržao isti izgled i osmu godinu zaredom. To je rekord Formule 1.

No, biće i novina a boje će tokom sezone na bolidu birati navijači, ali samo u tri trke u Sjedinjenim Američkim Državama.

Red Bul je novi bolid prezentovao u Njujorku. Kao i u dvije šampionske godine, za Red Bul će voziti aktuelni prvak Maks Ferstapen i Meksikanac Serhio Peres.

“Naravno da je bilo super. Dok ste još dijete koje stremi svom cilju, prvi zadatak je postati vozač Formule 1. Zatim slijede sljedeći koraci: pobjeda u trci, pol pozicija i na kraju glavni san je osvojiti svjetski šampionat", kazao je Holanđanin Ferstapen i dodao:

"Kad sam to postigao, kao da mi je pao teret s ramena - osjećao sam se kao da sam postigao sve što sam želio u karijeri. Ali sve se svodi na to da ostaneš prvak, što je vjerovatno teže nego postati prvak. Zato mislim da je prošla godina bila dobar test možemo li mi to. Tokom karijere uvijek napredujete i učite na stazi. Uvijek mogu poboljšati nešto kod sebe. Stalno se isto pitam: u čemu mogu postati bolji? To je ono što ću činiti i ove godine", rekao je Ferstapen.

Bonus video: