Panturo se osvetio Švarcu i uzeo drugo zlato u alpskoj kombinaciji

Koliko je takmičenje bilo uzbudljivo, govori činjenica da je drugoplasirani Austrijanac Marko Švarc kasnio 10, a njegov zemljak Rafael Hazer 44 stotinke za pobjednikom

2671 pregleda 0 komentar(a)
Foto: REUTERS/Leonhard Foeger
Foto: REUTERS/Leonhard Foeger

Najuspješniji francuski skijaš u istoriji Svjetskog kupa, Aleksi Panturo, ispisao je nove stranice istorije - na stazi Kurševel, gdje trenira tokom godine, 31-godišnjak iz Mutijea stigao je do zlatne medalje u alpskoj kombinaciji, svoje treće na svjetskim prvenstvima.

Panturo je bio prvi nakon superveleslaloma, čime je dobio pravo da krene prvi i u slalomskoj trci.

I niko nije uspio da ga skine sa trona, jer je slavio 1:53,31.

Koliko je takmičenje bilo uzbudljivo, govori činjenica da je drugoplasirani Austrijanac Marko Švarc kasnio 10, a njegov zemljak Rafael Hazer 44 stotinke za pobjednikom.

Zanimljivo, njih trojica su bila najbrža i nakon superveleslaloma, s tim da je Švarc imao zaostatak od šest, a Hazer od 14 stotinki.

Panturou je ovo drugo svjetsko zlato u kombinaciji, a ima jedno i iz timskog nastupa.

Zanimljivo, ovim se osvetio Švarcu za poraz u Kortini d'Ampeco prije dvije godine. Tada je Francuz branio zlato, ali je Austrijanac bio brži četiri stotinke.

Sada je pogriješio u samom finišu i „prosuo” tri desetinke prednosti sa posljednjeg prolaza, na veliko oduševljenje svog rivala.

Panturo je osvojio to srebro i još tri bronze na svjetskim prvenstima, a sa 34 pobjede u Svjetskom kupu je deveti najbolji na planeti svih vremena.

Bonus video: