Kolo remija, Pečurica se priključio vodećima

Prvi u gledalište su se preselili velemajstori Nebojša Nikčević i Pavel Anisimov koji su nakon deset odigranih poteza sklopili remi

4681 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Šahovski savez Crne Gore
Foto: Šahovski savez Crne Gore

Četvrto kolo na 75. Pojedinačnom prvenstvu Crne Gore u šahu obilježili su remiji vodećih, pa su neriješenim ishodom završeni dueli na čak šest od prvih sedam stolova.

Prvi u gledalište su se preselili velemajstori Nebojša Nikčević i Pavel Anisimov koji su nakon deset odigranih poteza sklopili remi.

Duel na prvom stolu između Aleksandra Tomića i Dragiše Blagojevića protekao je u pozicionom nadmudrivanju, a iskusni velemajstor se odlučio da uđe u završnicu sa skakačem i pet pješaka, protiv topa i tri pješaka, pa je nakon velike borbe i ovaj duel okončan remijem.

Seriju remija iskoristio je Miloš Pečurica koji je u sadržajnoj partiji savladao Milorada Ratkovića, koji nije našao punu kompenzaciju za žrtvovani materijal, priključivši se vodećima na tabeli sa 3,5 poena.

Remi u partiji između velemajstora Luke Draškovića i Božidara Kisića je sklopljen u poziciji kada se očekivala prava borba, dok je remijem okončana i partija između Blaža Kalezića i Bogdana Podlesnika.

Pobjede su Veljka Draganića, Andreja Šukovića, Peka Đurovića i Aleksandru Milović dovele u grupu igrača sa 3 poena.

Nakon poraza u trećem kolu, Denis Kadrić, prvi nosilac turnira, remizirao je u duelu sa Veljkom Šćekićem, dok je osvajač zlatne medalje na Paraolimpijadi Predrag Nikač, nakon tri startna remija, upisao prvu pobjedu. Nikač je nadigrao Dragoljuba Kovačevića.

Sjutra je na programu peto kolo koje obećava veliku borbu, u međusobnim duelima vodeće grupe sastaju se: Blagojević - Pečurica, odnosno Nikčević - Tomić. Izdvajamo još duele: Podlesnik - Anisimov, Draganić - Drašković, Milović - Kalezić, Kisić - Đurović, Vujošević - Šuković.

Partije se mogu pratiti preko sajta Šahovskog saveza Crne Gore, a početak je zakazan za 16.30 sati.