Kovačević: Crna Gora ponosna što ima prvaka Crne Gore u šahu, Nikač na najbolji način predstavio Nikšić

Nikač je na Paraoilimpijadi u Beogradu ostvario četiri pobjede i dva remija, i sa pet poena u šest odigranih partija zavrijedio zlatnu medalju

5082 pregleda 12 komentar(a)
Foto: Opština Nikšić
Foto: Opština Nikšić

Predsjednik Opštine Nikšić, Marko Kovačević upriličio je prijem za Predraga Nikača, koji je na prvoj Paraolimpijadi za osobe sa oštećenim sluhom, slijepe i slabovide, kao i osobe sa tjelesnim invaliditetom, koja je održana u Beogradu, osvojio zlatnu medalju za rezultat ostvaren na prvoj tabli.

„Veliko mi je zadovoljstvo što mogu da ugostim jednog od najuspješnijih sportista Crne Gore. Nikšić i cijela Crna Gora su ponosni što imaju prvaka Crne Gore u šahu. Svojim rezultatima na najbolji način ste predstavili naš grad i želim Vam da putem pobjede nastavite i u budućnosti“, poručio je Kovačević. Nikač se zahvalio na prijemu i prigodnom poklonu.

„Velika je čast što me je prvi čovjek grada danas ugostio. Drago mi je što sam još jednom mogao da svojim rezultatima obradujem građane svog grada i svoje države“, poručio je Nikač.

Nikač je na Paraoilimpijadi u Beogradu ostvario četiri pobjede i dva remija, i sa pet poena u šest odigranih partija zavrijedio zlatnu medalju.

On je 2017. godine, na Olimpijadi slijepih i slabovidih osvojio zlatnu medalju, kao i titulu svjetskog prvaka u konkurenciji slabovidih i slijepih šahista dvije godine kasnije.

"Novom zlatnom medaljom potvrdio je da je jedan od najuspješnijih sportista Crne Gore. Nikač je takođe i četvorostruki šampion Crne Gore", navodi se u saopštenju za javnost

Prijemu su prisustvovali i selektor Šahovske reprezentacije Crne Gore Mitar Đukanović i šef kabineta predsjednika Marko Perućica.

Bonus video: