UFC 284: Ko je najbolji borac na svijetu?

Aleksandar Volkanovski će pokušati da od Islama Mahačeva preuzme šampionski pojas u lakoj kategoriji i postane peti borac u istoriji UFC-a koji je bio šampion u dvije težinske kategorije simultano

4118 pregleda 2 komentar(a)
Foto: REUTERS
Foto: REUTERS

Spektakl u australijanskom Pertu, u noći između subote i nedjelje - sedmi put u istoriji UFC organizacije dva šampiona u svojim kategorijama će ukrstiti koplja.

Ova borba će se, međutim, pamtiti po tome što će ljubitelji borilačkih vještina prvi put imati priliku da gledaju borce koji su na UFC-ovoj “paund for paund” listi rangirani na prva dva mjesta.

Dominantni Dagestanac Islam Mahačev (23-1) je za svoju prvu odbranu titule u lakoj kategoriji, koju je osvojio prošlog oktobra nakon što je u drugoj rundi “hed end arm” polugom primorao Čarlsa Olivieru na predaju, izabrao trenutnog vladara pero-lake divizije i “P4P” kralja Aleksandra Volkanovskog (25-1).

Štićenik Kabiba Nurmagomedova i njegovog pokojnog oca Abdulmanapa, Mahačev ima isti stil kao njegovi mentori. Fantastičan rvač, nesalomljivog mentaliteta, uvijek spreman za pet rundi "rata" u oktagonu će gledati da iskoristi prednost u visini i snazi, baci Australijanca u parter i neprekidnim pritiskom ga "davi" dok ne dođe do prilike da polugom završi posao.

Volkanovski, inače porijeklom iz Makedonije, će pokušati da valorizuje svoj niski centar gravitacije, ostane na nogama i u "stend ap" borbi nokautira držača pojasa.

U meč kao favorit ulazi borac iz kavkaske republike Ruske Federacije, prevashodno zbog razlike u gabaritima, ali daleko od toga da Aleksandar Veliki nema šanse za trijumf.

Borba će početi u nedjelju ujutru oko sedam sati po srednjeevropskom vremenu.

Bonus video: