Završeno Svjetsko prvenstvo u MMA: Crna Gora imala istorijski nastup i zapažen rezultat

Svjetsko prvenstvo u Mješovitim borilačkim vještinama, koje je održano u "Štark areni" u Beogradu, Crna Gora je imala prvi, istorijski nastup i zabilježila zavidan rezultat.

13128 pregleda 4 komentar(a)
Foto: MMA Savez Crne Gore
Foto: MMA Savez Crne Gore
Ažurirano: 22.02.2023. 12:16h

Imali smo 4 borca od kojih su dva zavrsila nastup u 16-tini finala a druga dva ubiljezila po jednu pobjedu i nažalost završili takmičenje na korak od medalje u četvrtfinalu, kazao je jedan od trenera tima Davor Marković

Reprezentativci Crne Gore, Luka Radulović i Predrag Božović imali prve mečeve i ostvarili su prve dvije pobjede. Radulović je svoj prvi meč imao protiv borca iz Meksika koji je vicešampion u kategoriji juniora do 77 kilograna, a meč je završen prekidom u trećoj rundi.

“Odlično iskustvo za mene na najvećemm MMA prvenstvu. U prvom meču sam slavio nokautom protiv odličnog borca iz Meksika, dok sam u drugom potcijenio protivnika što me koštalo poraza i medalje, ali odlično iskustvo za prestojeća takmičenja”, poručio je Radulović nakon takmičenja.

Božović predstavlja Crnu Goru u kategoriji seniora do 93kilograma i svoj prvi meč je dobio odlukom sudija, a njegov protivnik bio je reprezentativac iz Velike Britanije. Božović će se danas boriti protiv prvaka Azije Alika Domniha.

“Iskreno još uvijek sam pod utiskom jučerašnjeg meča gdje je malo falilo da prođem dalje, jer je odluka sudija bila podijeljenja. Prvi meč sam pobijedio jednog od favorita za osvajanje medalje, totalnom dominacijom u svim segmentima što je pokazala i sudijska odluka 3-0. U zadnjem meču ostaje žal za nedostatkom sreće I još veća želja da na sledećem prvenstvu idemo korak dalje, a to je do medalje”, rekao je Božović.

Dalibor Dragojević koji predstavlja Crnu Goru u juniorskoj kategoriji do 70 kilograma, poražen je od Njemca Altina Zenunija koji se jako dobro snašao u parteru.

Mensur Kijamet koji je trebalo da predstavlja Crnu Goru u kategoriji seniora do 66 kilograma nažalost nije prošao vagu zbog nepoklapanja dvije vage i razlike od 300 grama u kilaži. Testna i oficijalna vaga se nisu poklapale.

Takmičare iz Crne Gore prijavili su MMA Savez Crne Gore, predsjednik Miloš Kaluđerović i selektor Alen Džankić.

Treben Davor Marković je izjavio da su njegovi utisci kao trenera fenomenalni, i da je ovo bilo jedno ogromno iskustvo iz kojeg 'smo naučili lekcije koje ce nam znaciti za predstojeća takmičenja'.

Sa obzirom da smo pobijedili Pan Americkog sampiona, i pretendenta za zlatnu medalju smatram da je nivo nasih boraca zavidan i da naše vrijeme tek predstoji.

Bonus video: