Lando Noris: Nismo u školi, ne bi trebalo da pitamo možemo li ovo, možemo li ono

Nova sezona u Formuli 1 počinje 5. marta trkom za Veliku nagradu Bahreina

3157 pregleda 0 komentar(a)
Lando Noris, Foto: Shutterstock
Lando Noris, Foto: Shutterstock

Vozač Meklarena Lando Noris rekao je da bi upravno tijelo Formule 1 trebalo da odustane od planova koji vode do očite zabrane slobode govora za vozače.

"Osjećam da je bilo dosta pritiska i dovoljno rečeno da se napravi mali zaokret. Trebalo bi da možemo da kažemo ono što želimo i ono u šta vjerujemo", rekao je Noris, prenio je danas BBC.

Međunarodna automobilska federacija (FIA) ranije je saopštila da će prema novim pravilima vozačima biti zabranjeno da daju političke, vjerske i lične izjave, bez prethodne saglasnosti te organizacije.

Najpoznatiji po davanju izjava na druge teme je sedmostruki svjetski prvak vozač Mercedesa Luis Hamilton. On se između ostalog bavio pitanjima zaštite ljudskih prava u zemljama poput Bahreina, kao i zaštitom prava LGBTQ+ zajednice.

Noris je dodao da nije jasno kako će izgledati kazne, ako neko prekrši pravilo.

"Mi nismo u školi. Ne bi trebalo da pitamo za sve: Možemo li ovo, možemo li ono? Dovoljno smo odrasli da pokušavamo da donosimo pametne odluke. Možda ljudi ponekad donose glupe odluke, ali to se događa u životu. Nadam se da je dosta vozača reklo šta misli, da se stvari sada malo povuku", istakao je britanski vozač.

FIA je navela da će u narednim danima izdati smjernice, koje će pojasniti značenje novog pravila.

Nova sezona u Formuli 1 počinje 5. marta trkom za Veliku nagradu Bahreina.

Bonus video: