Toto Volf: Nadam se da ćemo biti konkurentni

Trodnevna predsezonska testiranja počinju u četvrtak u Bahreinu

2084 pregleda 0 komentar(a)
Toto Volf, Foto: Shutterstock
Toto Volf, Foto: Shutterstock

Direktor Mercedesa Toto Volf rekao je danas da se nada da će njegovi bolidi biti konkurentni u ovogodišnjem šampionatu Formule 1, a u toj ekipi smatraju da će u predsezonskim testiranjima biti iza Red Bula i Ferarija.

Trodnevna predsezonska testiranja počinju u četvrtak u Bahreinu, a očekuje se da će Mercedes biti bolji sa novim bolidom W14, u odnosu na prošlu godinu kada se većim dijelom sezone mučio i na kraju završio kao treći u šampionatu konstruktora.

Mercedes je prošle sedmice predstavio bolid i tada je rečeno da očekivanja ekipe nisu velika i da će "juriti" protivnike.

Volf je rekao da će Mercedes "na kraju" imati dovoljno brz bolid da se bori za sam vrh.

"Oko 15 minuta sam razmišljao o tim riječima kada smo se u ekipi dogovarali o nastupu u medijima. Sa jedne strane, želimo da kažemo da ćemo biti konkurentni, a sa druge strane, moramo da ostanemo skromni i realni. Dakle, mogli biste da kažete da se nadam da ćemo biti konkurentni", rekao je Volf, prenio je Skaj.

"Na polovini tog procesa, bićemo konkurentni. Samo ne znamo kada i zbog toga sam rekao 'na kraju'. Mislim da smo na putu na kome smo željeli da budemo u smislu učinka, ali ne znate gdje su ostali. Mislim da je skromnost najvažnija. Uvijek se trudimo da budemo skromni, posebno poslije prošle godine. Moramo da se podsjetimo da smo prošle sezone duži period bili prilično daleko", dodao je on.

Titulu u šampionatu konstruktora prošle sezone osvojio je Red Bul, a Mercedes je kao treći imao 244 bodova manje. Ekipa je uoči prošle sezone bila optimistična, ali bolid nije bio dovoljno dobar da se bori za pobjede.

"Nemamo iluzija da će biti teško. Počećemo sa zaostatkom i nismo favoriti. To je neuobičajena pozicija za nas poslije više od 10 godina, ali smo koncentrisani na sebe i radimo na tome kako da obavimo posao najbolje što možemo", rekao je tehnički direktor Mercedesa Majk Eliot.

Sedmostruki svjetski šampion Luis Hamilton rekao je da su prošlogodišnji problemi bili šokantni i naveo da je ekipa ove sezone svjesnija situacije.

"Možda nećemo biti najbrži ali imamo potencijala da budemo bliži i da na početku sezone smanjimo zaostatak", naveo je Hamilton.

Nova sezona u šampionatu Formule 1 počinje 5. marta trkom za Veliku nagradu Bahreina.

Bonus video: